torsdag 4 februari 2021

Och så kom vintern......

 och karantänen fortsätter. Skall inte orda så mycket om hur Sverige representerat av Folkhälsomyndigheten och regeringen har skött covid-19, men vi har utmärkt oss och det inte på ett positivt sätt. Läs gärna dagens ledare i DN.

Nordiskt samarbete är bättre än coronamobbing

Men innan vintern kom, så var det nästan vår. Snödropparna stack upp och de första vintergäcken blommade. 


En grå dag med dimma och dimregn bogserades barken Viking  från Göteborg till Falkenbergs varv för reparationer. På de främre masterna hade man demonterat övre delen så att Viking skulle komma under Hisingsbron.
Jag räknar mig fortfarande som en halv Göteborgare, ränderna går ju aldrig ur, så naturligtvis tog jag en promenad ner till hamnen. Och där låg hon i all sin glans. 
Och ännu mer glänsande blir hon när hon är nymålad mm.
Och sedan kom vintern och snön 


Morotskakans dag var det igår den 3 februari. Leilas morotskaka är en favorit hos oss.


 Litet lektyr från de senaste veckorna.

                               Här ovan Dorothy Sayers fyra böcker om
 Lord Peter Wimsey och Harriet Vane: Oskuld och arsenik, Drama kring ung dansör, Kamratfesten och Lord Peters smekmånad. Tyvärr tycker jag att böckerna och speciellt då Kamratfesten, har tappat något i Bonniers nyutgåva med  
'modernisering och uppfräschning av språket' från 2011.


En verklig liten (droppformad?) pärla är boken Snödroppar ovan. 
Ljuvlig!

5 kommentarer:

 1. Så barken är på renoveringsresa... Ja det är ju inte helt lätt att köra i det området just nu och det är många avspärrningar pga diverse vägbyggen så jag har inte sett att den är borta. Men det låter som den kommer tillbaka finare än nånsin :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Så utrolig flott seilskute som ligger til kai.

  SvaraRadera
 3. Hej Ingmarie!
  Din morotskaka ser fin ut. Igår var det Runebergsdagen i Finland, då äter man små bakverk, som jag tyvärr inte fått smaka på många år. Receptet innehåller så många ingredienser, så det har jag inte gett mig på. Det är speciellt med stora segelfartyg, så bra att man underhåller och renoverar dem. Vi har snö och köldgrader, och njuter faktiskt av en riktig vinter, på många år. Blir en solig fin dag idag också.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 4. Pampig båt, säger landkrabban som inte vet vad som kännetecknar en bark :D Fint med vintergäcken. Bara tanken på att den finns där nånstans under snön känns uppiggande. En tuva snödroppar hann upp här innan snön kom och tibasten blommar i alla väder, det är det hela på blomfronten här. Tycker ändå att det är bra med riktig vinter som omväxling. Tydliga årstider tack!
  Trevlig helg
  /Anette atligatradgarden.se

  SvaraRadera
 5. Hm. Ja, det ble bråstopp på "svenskehandelen", som vi nordmenn kaller det. Men nå har også Sverige stengt grensen mot Norge.
  Bedre da, å konsentrere seg om det som er fint med vinteren, og glede seg over vårforberedelser. Kaken ser også god ut!
  God helg!
  /Irene

  SvaraRadera