torsdag 31 december 2020

Gott Nytt År

 Så går då  år 2020 mot sitt slut. 

2020 har kallats för många saker bland dem 'Annus Horribilis', Skitår eller litet mer elegant Shit-år... Men som jag känner det, har det också varit familjens år. Året som präglades av Covid-19, av det amerikanska presidentvalet och Brexit är snart över. Vi välkomnar år 2021 och hoppas att vaccinen som framtagits mot Covid-19 skall vara effektiva och utan allvarligare biverkningar. Och att den sjukvårdspersonal som arbetar med  covid-19 patienter inom slutenvården och på äldreboenden, sjukhem och hemsjukvård skall orka med det tunga arbetet ytterligare en tid.Årets julbroderi har påbörjats. Det är Brandon Mablys 'Phyton Carmine'. Det enda jag har problem med i år är att dagsljuset lyser med sin frånvaro. Mörkt, trist och grått med regn nästan varje dag gör det litet jobbigare att se färgerna på broderiet. Och det är svårt ta bra foton, jag gillar ju inte att använda blixtljus.    
  


 Mina amaryllislökar har blommat fint i år. Här har jag klippt av dem då de blev litet långa och rangliga. 

 Sjukhusen i Halland har gått upp i stabsläge, vilket innebär att alla icke akuta operationer och undersökningar ställs in och ledigheter för berörd personal dras in. Fler smittade och fler inlagda patienter med covid-19 i Halland. 

Vårt bibliotek är stängt nu fram till den 21 januari. 
Som tur är lyckades jag låna hem en del böcker innan stängningen.Jag lyckades krascha glaset på min iPad och därför har det varit sparsamt med inlägg här på bloggen sista tiden. Jag ville undersöka om det var möjligt att reparera den istället för att bara kassera iPaden. Och det var det, men det tog lång tid, då det första glaset var felaktigt och inte gick att använda. Men nu fick jag hämta hem den lagade iPaden igår eftermiddag.

Tyvärr hade vi inte samma tur med torktumlaren som brakat ihop. Den gick inte att laga utan fick skrotas....


Och vad är väl en nyårsafton utan skaldjur...... 

Trädgårdsfägring denna veckan handlar om 
'Så trädgårdsmyser jag när det är vinter'....


De tre hyllorna längst ner till vänster i mitt foto ovan innehåller mina trädgårdsböcker. Jag läser om dem varje vinter. Boksamlingen innehåller15-16 böcker om clematis, minst lika många om pioner.  En del böcker om  rhododendron om iris, liljor och dagliljor. Vad kallar man en sådan som mig? Boksamlare, bokälskare, bokslukare, eller bibliofil? Min äldsta bok är 'Peonies in the little garden' av Mrs Edward Harding (Alice Harding). Den boken fick någon (oläslig namnteckning) som gåva 1924, alltså för nästan 100 år sedan. Jag hittade den second hand på Amazon.co.uk för ett antal år sedan. 

2 kommentarer:

 1. Hej Ingmarie!
  Vilka vackra färger det är i ditt broderi. Fina amaryllis, i år hade jag inga spindelamaryllis, men de vanliga har blommat fint. Det är bara Nymph som låter vänta på sig. Vi får hoppas på vaccinet, och att sjukvårdspersonalen orkar ett tag till. Hatten av för dem.
  Ha ett riktigt Gott Nytt År!
  /Marika

  SvaraRadera
 2. Hej! och tack så mycket för att du tog dig tid att svara hos mig angående mina blogg-bekymmer.
  Jag har varit i kontakt med Blogspot, eller i alla fall kontaktat dem, men inte fått någon återkoppling :( Det verkar som att de som har problemen oftast bara har dem på sin padda, vilket i sig verkar lite konstigt...

  Jag håller med dig, det har inte enbart varit ett skit-år... alla har vi nog kanske lärt oss ett eller annat av detta ändå. Vi har funnit lite mer ro at "bara" vara hemma t ex ;) :)
  /Maria

  SvaraRadera