fredag 19 februari 2021

Fettisdagen blev fettorsdagen

då det var alldeles för mycket folk inne i och utanför det närliggande konditoriet så jag vågade mig inte in i tisdags.....

  Eftersom min bokhylla bågnar av böcker så lånade jag Annelie Anderssons fantastiskt fina bok 'Blomster & bakverk' från biblioteket. Sedan stängde biblioteket och lyckliga jag fick ha boken extra länge. Och den var precis så bra som jag anat, så den köptes och blev hemklickad. Jag har ju som bekant litet dålig motståndskraft när det gäller att frestas att handla böcker, växter och broderiekits från England.... Ja, de två kuddarna till höger om boken har jag broderat.

Filmjölkslimporna här under har jag bakat efter recept i boken. De blev verkligen jättegoda. Tom DH (min äkta hälft) var idel lovord.

Och tulpanens dag har det också varit. Och Alla Hjärtans Dag.... Jag hänger inte riktigt med.


Vi E-handlar det mesta av vår mat i hos närliggande ICA- och Willyaffärer och där går det att klicka hem tulpaner också..... Det där med att E-handla får jag utveckla någon gång i framtiden. För det mesta fungerar det perfekt men jag har fått vissnande tulpaner och kycklingfiléer med sista 'bäst före dag' leveransdagen.


Snön har börjat att töa bort idag. 

Vaccinationkaos har vi haft  här i Halland då många vaccinationstider mot covid-19 har bokats av 'icke prioriterade' personer. Så man har fått stänga ner den digitala bokningen. Och läkare har fått användas till att ringa runt till personer som 'felbokat'. 

'Ur led är tiden', det uttrycket har jag nog använt tidigare här på bloggen.

Trädgårdfägring denna veckan handlar om Tänk när den här var populär...
I min barndom när det var kalas så skulle man alltid ha en blomma med sig till värdfolket. Även om värdfolket var mostrar/morbröder eller fastrar/farbröder. 
Tre tulpaner med litet grönt eller tre nejlikor, också med litet grönt.


Inte så många kalas nu i covid-19-tider men en liten blomma till alla bloggvänner. 
Tre nejlikor, som har blivit populära igen och som har fått hjälp av något färgämne, men utan grönt...5 kommentarer:

 1. Så mange nydelige tulipaner som du har hos deg. God helg!

  SvaraRadera
 2. Härliga tulpaner du har och jag blir nyfiken på boken. Undrar hur det kommer bli med UKs handel på sikt. Jag gissar att flera näringsgrenar haft mycket av sin handel. Har sett upprop från växtbranschen där de själva berättat att de haft merparten av sina kunder utanför UK.

  Jag försökte boka in mina föräldrar som är 87 och 88. De bor hemma och har inte hemtjänst men vi delar bla kök och jag har läst om att det likställs med hemtjänst men det visste vårdcentralen inget om.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Den boken så fin ut!
  God helg!
  /Irene

  SvaraRadera
 4. Hej Ingmarie!
  Tulpanens dag har jag missat, men det kan jag ta igen en annan dag. Det är bra att man kan handla mat på nätet men då förutsätter man att det är bra varor i kassen. Fina broderier, själv har jag stickat en Riddari, och har skaffat garn till nästa. Ute är det riktigt halt nu, så tror att vintern är över hos oss. Det var så fint. Kan inte bli mer än förundrad hur man kan gå före i kön och bara tänka på sig själv när det allra viktigaste är att de äldsta får sina vaccin. Kanske beror det på dålig information.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 5. Böcker och tulpaner är svårt att få nog av. Kanske tur att tulpanerna vissnar efter en vecka eller två.
  Fina broderier du gjort. Själv stickar jag mest nu för tiden. Tur att det finns fler intressen än trädgård nu är vi har vinter.
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera