lördag 27 februari 2021

Vårvärme

har vi haft vissa dagar den sista tiden. Men också nattfrost då och då. Jag har inte så mycket att skriva om denna veckan. Bokrean har börjat men eftersom jag har ett par böcker på min önskelista, böcker som ges ut i mars månad, så väntar jag med min beställning. Men naturligtvis kikade jag in i bokhandeln i slutet av veckan och sedan en tur till biblioteket och hittade bl a nedanstående böcker.  

Om 2020 var ett ovanligt jobbigt år och ledsamt för många, så fanns det åtminstone en sak som gjorde miljoner människor världen över gladare – The Jerusalema Dance Challenge – sången och dansen som spritt sig över världen och som fått alla från sjukvårdspersonal, ambulansmän, präster och nunnor att dansa loss. Sången har blivit en annan farsot i covid-19-tider. Texten i låten är på zulu och från början en religiös sång. DJ Master KG och sångerskan Nomcebo Zikode står bakom Jerusalemasuccén.

Om ni går in på YouTube och skriver 'Jerusalema', 'Jerusalem top ten' eller 'Jerusalema ten best' i sökrutan så får ni massor av träffar. Jag gillar de afrikanska barnen och gruppen från Angola och ........

Glömde helt bort att jag hade ett halvfärdigt inlägg liggande här på bloggen och när jag jag gick in för komplettering såg jag att det redan var publicerat. 
Veckans bak: kokostoppar.


Och några svenskodlade 'franska' tulpaner. För mig känns det angelägnare än någonsin att gynna svenska odlare och svenska affärer och på så sätt förhoppningsvis hjälpa dem att överleva. Ja jag vet, jag är en droppe i havet
men om vi alla hjälps åt så.....


Temat för Trädgårdsfägring denna veckan är: 
Man skall aldrig säga aldrig. Jag skulle då aldrig ha några dahlior i min trädgård! 
Men här har ändå dahlian 'Cafe au Lait' letat sig in i min rabatt.... Jag kontrar med ett annat ordspråk Man är inte sämre än att man kan ändra sig 
eller hur?


4 kommentarer:

 1. Bra boktips och lite skön dans/musik förgyller vilken grå vardag som helst!
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
 2. Hej Ingmarie!
  Det blev inte många böcker från rean, men två kokböcker följde med. Det har mest blivit stickning, en riddari är klar, och garn till nästa finns hemma. Men så kom solen och våren, och då är jag ute så mycket det går.
  Ha en härlig söndag /Marika

  SvaraRadera
 3. Skönt att biblioteket är öppet igen då... :) Det är lite trist att inte riktigt kunna läsa med behållning längre men jag tänkte häromdan att ok jag fokuserar på pengarna jag sparar genom att inte kolla in bokrean.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Hej Ingmarie,

  Nydelig Dahlia 'Café au Lait'. Den har jeg hatt bare en gang, men nå fikk jeg lyst til å bestille den på nytt. Den er så vakker.
  Ha det godt.

  SvaraRadera