söndag 21 juli 2019

Wheels and wings

har det varit i vår lilla stad denna wekenden. Massor av fina veteranbilar men hittills har vi inte sett skymten av något annat flyg än polishelikoptern.
Familjen var ute och åt på nyöppnad italiensk restaurant igår kväll och efteråt såg vi en del fantastiska bilar. Det är en fröjd att se dessa välvårdade gamla bilar.Oops! Undrar om det inte var en trädgårdsvän som åkte förbi här....


Fast det var ju om luktärter detta inlägg skulle handla. Ett uppslag i Cecilia Wingårds fina bok. Luktärten som jag har som bokmärke heter 'Scarlett' och frön till den fick jag med boken.


Det här är de luktärter jag har i min trädgård i år. Jag har odlat lågväxande 
(sorterna heter cupid eller bijou) i gamla amplar som jag hade sparade sedan tidigare och det fungerar jättebra. Det tar ungefär 90 dagar från det att luktärterna sås tills dess att de blommar, så man måste nästan förgro dem inomhus.


Och de mer högväxande sorterna klättrar i spaljéer och klättertorn.

 

En liten bukett från igår.

Trädgårdsfägring


2 kommentarer:

  1. Hej Ingmarie!
    Gamla välvårdade veteranbilar är fina att titta på. Vi brukade ha cruising i stan, men nu har det inte varit det på några år. Fina luktärter.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
  2. Det har ju också diskuterats rätt flitigt i vår lilla stad i olika media om Wheels & Wings är bra av miljöskäl..... Vi får se vad som händer i framtiden.

    SvaraRadera