fredag 3 maj 2019

Rhododendrontider

är det nu! Så här vacker var 'Progrès' (eller Le Progrès) under gårdagen innan  nattfrosten kom och svedde blommorna något. Och sedan regnade det under kvällen och natten därefter och sedan frös det på.....


så jag fick plocka in några Progrès....


Buskpionen 'Hanakisoi' blommar men den köpte jag med mig från Tyskland i knopp. En enda blomma men den har hållt sig nu i 10 dagar. Och den klarade nattfrosten fint. 


7 kommentarer:

 1. Så vakre rhododendron, og peon! Med denne kulden blir det lenge til det blomstrer noe her av rhododendron. Men de kommer jo en gang.
  God helg.

  SvaraRadera
 2. Hej Ingmarie!
  Alldeles underbart, så fina rhododendron och pionen är fantastisk. Hoppas de klarat ovädret.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Ohh så vackert! Pionen är helt ljuvlig :)
  Önskar dig en fortsatt härlig dag...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Vackra färger och två växtsläkten jag älskar :) Tack för tipset om Progrés den hade jag glömt och odlar den inte. Jag väntar spänt på en frösådd buskpion tycker det tar en evighet för knoppen.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Vilken prövning det har varit med vädret! Fantastiskt att ha rododendron som inte "surnar" bara för att vädret gör det. Dina är jättevackra. Själv har jag aldrig provat att några som snittblommor. Hur går det? Hur länge håller de sig?
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 6. Så vackert! Nu har samma rhododendron dykt upp på flera ställen i veckan och den är så vacker tänker jag. Liksom din buskpion en rosa färg jag gillar. Väntar på en knopp på en frösådd P ostii, ska bli spännande att se om det är den eller om den fått lite andra gener också.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera