fredag 4 augusti 2017

Augusti


Ja, nu är det Augusti och semesterperioden lider mot sitt slut och sommarstadens 
stränder börjar tömmas på folk..... Tyvärr har badgästerna/semesterfirarna haft otur med vädret i år. Inte många dagar med solsken och värme men heller inte många regniga dagar. Vi var på väg mot östkusten för några dagars avkoppling men väderprognoserna fick oss att skjuta upp avresan.  


De orientaliska liljor som jag hade i kruka förra sommaren The-last-days-of-summer
och sedan planterade ut i trädgården har just börjat blomma. Och fler liljor är på G! Liljorna var inköpta på Lidl här i vår lilla stad och några tror jag att jag lyckats identifiera.


Lilium 'Casa Blanca' och
liljan härunder är  Lilium orientalis 'Entertainer', en orientalishybrid.


Mer om detta och mina liljor i nästa vecka då lugnet förhoppningsvis har lägrat sig efter de intensiva sommarveckorna.......


Veckans bokhög! Måste komma ihåg att visa er foton på min tomatodling i nästa vecka.
Åke Truedssons bok skulle jag naturligtvis ha skaffat och läst på i innan jag köpte olika sorter.
Och eftersom vi saknat sol, värme och bad i sommar, så blir det nog en resa till Kreta i höst. Vi har varit där en gång tidigare för över 20 år sedan i april, (den kallaste april i mannaminne på Kreta) men det var mellan två kameror så jag har inga foton....

Floral Friday Fotos

3 kommentarer:

 1. Ja, liljene er fantastiske nå som vi går inn i august! Ingen tvil om at det er den klassiske, vakre 'Casa Blanca'. Den store sommervarmen har uteblitt, men kan vel komme mot slutten av august? Trenger det for å få tomatene modne!
  God helg!

  SvaraRadera
 2. Hos oss har det varit sol och varmt, och väldigt torrt. Nu har vi fått lite regn, men solen tittar fram igen. Vackra liljor.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. I love the blog post, and you helped me make such a fun card with it!
  หนังตลก

  SvaraRadera