torsdag 24 augusti 2017

Sensommardagar


Det litet ostadiga kyliga vädret fortsätter. Inte heller augusti har bjudit på någon större värme. 
Läste i alla fall idag i lokaltidningen att windsurfarna är mycket nöjda med sommaren 2017! En av de bästa somrarna någonsin med friska vindar och många surftillfällen! Det ni!   Nu blommar mina hortensior! De överlevde vintern men värmen och solen har saknats så de har inte blivit någon riktigt fin  och rikblommande hortensiasommar. Den spännande hortensian ovan startade i kruka som rosa, men har skiftat färg under sommarens gång.....


Vid kvällspromenaden vid havet träffade jag den här vännen.
'Den flitigaste besökaren hos mig i år är amiralfjärilen. Många andra fjärilar lyser med sin frånvaro tyvärr eller syns bara vid enstaka tillfällen.


 Liljan ovan vars namn jag inte vet, hade hamnat på helt fel plats i trädgården, den skulle ju vara vit. Så den fick klippas av och följa med in i huset. Och löken togs upp och planterades om som sällskapsdam till Lilium lancifolium 'Flore Pleno'.

Fina havskräftor eller kejsarhummer till mig och räkor till DH och tänk vi kunde sitta ute och äta!
Brukar få åka till kräftvagnen i grannstaden och köpa kräftor men i år hade fiskbilen i stan riktigt stora, fina och GODA kräftor. En äkta Göteborgare i förskingringen äter bara havskräftor....
De turkiska, egyptiska och kinesiska får vara för min del, men får jag 'egenfångade' svenska  signalkräftor kan jag tänka mig att göra ett undantag. 


Och veckans lektyr kom med posten. Och jag som inte skulle köpa några lökar i år......

6 kommentarer:

 1. Vakre liljer og sommerfugler! Admiraler er det mange av her også :)
  Ha det godt.

  SvaraRadera
 2. Oh i love those colors for hydraengea, and the butterflies are great as well. But among them i love most the seafood, which i can eat every meal.

  SvaraRadera
 3. Liljor är bland det vackraste jag vet. Det är tråkigt när de har fel färg än man tänkt sig har hänt mig i år det köpte röd och fick orange mer än din. Så jag får väl flytta den åxå till hösten. Hortensiorna hos mig är det inte mycket med frös ner i våras så det är bara att vänta till nästa år och hålla tummarna.
  Ha nu en fin och skön helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Oh, lilies are so beautiful and the orange spotted one is stunning.

  SvaraRadera
 5. Vackra liljor, otroliga både till färg och form. Har inte varit förtjust i orange, men man kan ändra sig. Fjärilarna har inte varit många hos mig, och varken nässelfjäril eller amiral har visat sig. Åt både färska räkor och havskräftor från västkusten förra helgen. Så gott. Trevlig helg/Marika

  SvaraRadera

 6. thank you for this your broadcast provided bright clear concept..
  หนังตลก

  SvaraRadera