lördag 10 oktober 2020

Höstväder

 Ja här i Halland har vi verkligen blandat väder just nu. Blåst och regn avlöst med några soliga timmar då och då. Men hösten är definitivt här. Inga fler bad i havet och kvällarna har blivit mörkare och det har gått fort.

Jag börjar med veckans bukett! Några blommor från trädgården har fått utfyllnadshjälp av liljor från Blomsteraffären. Veckans glädjeämnen! Liljor från Perth i Skottland och Tulpaner från Amsterdam! Eller rättare sagt från Tulip Store som ligger i Hillegom inte så långt från Keukenhof. 
Veckans lektyr


Ja, jag skäms.  😳😳Aldrig någonsin tidigare har jag köpt så mycket böcker och magasin som nu i coronatider. Nästan varje vecka lyckas jag med att klicka hem någonting från Ad LibrisBokus,  Bokbörsen eller Pressbyrån! Men på åtta månader har jag inte köpt en enda sak till hemmet och inte heller ett enda klädesplagg (förutom några par sockar) och det har gått hur bra som helst. Och vad jag betalade för boken 'Oaser' vill jag inte tala om....

Ni skymtar det norska magasinet Vakre hjem på fotot ovan. I det magasinet och även i tidningen Residence har jag sett underbara foton tagna av Mike Karlsson Lundberg på familjen Rönns stiliga och tidlösa hem vid Vamlingbo på Gotland.


På den mark som Sanna och Pontus Rönn köpte på Gotland hittades ruinerna av ett hus från 1600-talet. Pontus beslutade sig för att bygga upp huset igen och fick tillstånd. Tillsammans med snickaren Erik Larsson byggde han upp husen som ses på mitt fotocollage ovan, allt enligt gammal byggtradition. Är de inte vackra? Sanna Rönn bedriver B&B där under sommarhalvåret. Inredningen är lika fin!
 


Hoppas på Gotlandsbesök nästa år! 


5 kommentarer:

 1. Mmm jag har nog inte heller köpt varken kläder eller saker i år däremot växter och desto fler dessutom. Tack för tipset om tulip store. De var dyra men det fanns roliga sorter jag vill ha på sikt :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Hej Ingmarie!
  Hösten är här med ruskväder, hoppas ändå på lite solsken framöver. Har inte besökt affärer på samma sätt som förut, däremot har jag handlat växter. Tulip store kommer jag nog att besöka i framtiden, ett riktigt stort utbud. Ett riktigt vackert hus. Vi får hoppas att det fungerar att resa nästa år.
  Ha det gott ! Marika

  SvaraRadera
 3. Hi hi samma här, vågar inte tänka på hur mycket jag köpt böcker och tidningar för detta år...den där boken Oaser ser fin ut! Är den värd att köpa?
  Oj vilket hus på Gotand och inredningen, wow...himmel så snyggt!!!
  Jamen ha en fin söndag nu :)
  Kram från ett soligt Öland & Titti

  SvaraRadera
 4. Tack för inspirerande bilder från Gotland! Älskar gamla hus.
  Roligt att det fungerar som B&B med.
  Vårt B&B har hållit nästan stängt i sommar av smittskyddsskäl, men vi har tagit emot gäster som ringt direkt till oss.
  Bra tips med Tulip store!
  Har precis packat upp en sändning tulpaner, dock från annan leverantör. Tänker plantera i morgon.
  Allt gott till dig!
  Märit

  SvaraRadera
 5. We also recommend visiting our store where you can buy other flower bulbs

  https://dutch-bulbs.com

  SvaraRadera