torsdag 1 oktober 2020

Ny månad igen!

 Välkommen oktober. Jag har inte varit så flitig med inläggen under september månad och det beror på flera orsaker. Vi, DH och jag, har förstått att det är dags att trappa ner vad gäller trädgården, så vi har börjat att gräva upp växter och lägga igen några rabatter. En del pioner och irisar har hamnat på komposten eller i sopsäcken. Och sedan är nya Blogger och jag inte riktigt kontanta....

Några dahlior behagar visa sina blommor först nu i säsongens elfte timme. Samtidigt har jag naturligtvis beställt hem liljelökar från Skottland och tulpanlökar från Holland. Så jag är inte särskilt konsekvent eller hur? Vädret har varit blandat med regn och blåst men också en del ljuvliga dagar som tillbringats på stranden. Vem vet, sista salta badet för 2020 är kanske inte taget ännu?

Vi börjar med veckans höstbukett. Jag bara älskar de riktigt mörka hortensiorna.    I blomsteraffären har man satt upp ett anslag där man ber om ursäkt för det något torftiga sortimentet av blommort. Många odlare har fått slå igen nu i coronatider.....Sista liljan för året, en lilium speciosum. Speciosum är populär bland trädgårdens besökare. Hm, jag förträngde visst att jag också klickat hem litet liljor från Skottland.

En trollslända tog en vilopaus i min trädgård.

Orkidéutställning har det varit på Blomsterlandet.

Senaste bok- och tidningshögen. 

Trädgårdsfägring


4 kommentarer:

 1. Liljelökar är härliga och min vita speciosum blommar fortfarande :) Konstigt egentligen - jag vet ju också att en del odlare fått stänga, samtidigt som trädgårdsnäringen slagit rekord.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder och bra boktips!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Hej Ingmarie!
  Vilken härlig lilja, mina har blommat över för längesedan. Får skaffa mig några senblommare.
  Ha det gott ! Marika

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken tjusig hortensiakombo. Har faktiskt aldrig sett den färgen och antar att den inte skulle trivas i zon 4, men stöter jag på den kommer jag nog att testa. Tråkigt att den ena efter den andra slutar blogga. Det är fortfarande mitt favoritforum. Bild och text finns kvar och är sökbart både för egna minnet och andra. Man kan bre ut sig lite, men känner man inte för det så gör man ju inte.
  Allt gott
  /Anette Ätliga trädgården

  SvaraRadera