söndag 14 juni 2020

Värmebölja

med upp till +32C i vår trädgård har vi haft de senaste dagarna. Litet i varmaste laget för mig och för de växter som blommar nu: Irisar, både germanica och sibirica och pioner och litet annat. Pga vårens torka har åtminstone pionblommorna varit litet mindre än vanligt tycker jag.        

Och rhododendronblomningen är snart över. 'Tamarindos' sjunger på sista versen. 
I slutet på februari svämmade Ätran över.


Nu i mitten på juni efter torkan, är vattenståndet mycket lågt. Vi har till och med fått en sandstrand där folk ligger och solar och även badar. Kunde tyvärr inte ta fotot nedan på exakt samma plats där vinterfotot togs, på grund av alla brännässlor. 
5 kommentarer:

 1. Utrolig vakre iriser du viser! Mye fint som blomstrer nå. Har ikke lagt merke til at peonene er mindre, men så har ikke silkepeonene startet ennå.
  Ha det godt!

  SvaraRadera
 2. Hej Ingmarie!
  Vilka vackra Iris och en helt fantastisk rhododendron. Otrolig färg.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Vackra irisar. Här blommade de snabbt över pga vattenbrist!
  Trots allt har vi en härlig tid just nu.
  Glad Midsommar!
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Vackra irisar och en fin rhododendron. Men visst gör värmen att växterna och blommorna tröttnar fort. Det var ljuvligt igår kväll efter en liten skur vi fick. Vi kanske närmar oss ett väder med regn- respektive torrperiod?

  HA en fortsatt fin midsommar! Carina

  SvaraRadera
 5. Ja midsommarvädret har varit ljuvligt...liiiite för varmt för mig och varmare ska det bli i veckan! Puh! Nåja, synd att klaga, jag får sitta i skuggan och ruva :)
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera