söndag 21 juni 2020

Summer Solstice - Sommarsolståndet.

Årets midsommarbukett. Tankspridda jag glömde helt bort att lägga in bilden på bloggen i tid..... Hoppas att ni haft en bra helg. 


 Pionerna sjunger på sista versen pga värmen och avsaknaden av regn. 


Så det är dags att kora Årets fulaste pion i min trädgård: Det här skulle ha varit 'Candy Heart' eller 'Candy Stripe'. Har köpt båda från Svenska Pionsällskapet men har nog istället fått 'Crazy Daisy'. Men bara rosa eller vitt fluff i trädgården kan ju bli i gulligaste laget eller hur?


Och Årets vackraste pion i min trädgård: Itohpionen 'Hillary'. 'Hillary' har fått den finaste utmärkelse en pion kan få av 'The American Peony Society'. Den har valts till år 2020's Gold Medal Winner and Peony of the Year 2021.  


'Hillary' skiftar färg en del under sin levnad men är vacker hela vägen från knopp tills dess kronbladen faller. Härunder har snäckan funnit en ljuvlig viloplats. 


Och idag har jag sett att jag behöver flera vita blommor i min trädgård. 


Tyvärr ser det inte så kul ut i min trädgård f n så det blir inte några översiktsbilder idag. Pumpen till brunnen gick sönder och innan reservdelar till den kom, var vi efter en dryg månad tvugna att köpa en ny pump. Sedan kom reservdelarna naturligtvis. De hade kanske åkt båt från Kina.... Så nu har vi två pumpar som funkar. Men nu så sinade brunnen (nästan) och vattningsförbud infördes. Men idag har vi fått 13 mm och just nu regnar det kraftigt  igen....


'Livet är en strid' sade någon, var det Astrid Lindgren tro?
Mitt inköpta vita blåregn visade sig vara, ja just det, BLÅTT!
Som tur är har vi en gammaldags plantskola med mycket öppen mark ganska nära, så jag gick dit och köpte ett vitt blåregn häromdagen.

Trädgårdsfägring

Igår den 20 juni var det sommarsolstånd - årets kortaste natt. 

3 kommentarer:

 1. Hej Ingmarie!
  Ljuvliga pioner, och Hillary är vacker med färgen som skiftar i olika nyanser. Det har varit otroligt varmt de senaste dagarna, en riktigt skön Midsommar Skall nog göra ett nytt försök med blåregn, så vackert.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 2. Hillary är vacker, jag får gå ut och fota hennes förändring förstår jag :) Trist med din andra pion... ..och resultatet är lite för olikt för att tro den kommer bli varken Candy Heart eller Candy Stripe. Fanns Crazy Daisy med i listan när du köpte de andra två? Det är ju lätt hänt att någon plockar fel. Så småningom ska jag dela mina när jag flyttar dem. Fråga nästa sommar eller så så kanske jag har delningar.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Vilka helt fantastiskt vackra pioner du har, jag gillar faktiskt även Crazy Daisy - men jag förstår ju att du tänkt dig någon helt annan. Ungefär som jag som köpte mig en Black Tulip magnolia som blommar i vitt. Och så ditt "vita" blåregn på det! Nog undrar man om det är slarv eller om firmorna helt enkelt inte kan lova säkert att de säljer vad de påstår. Jag köpte ett Transparante Blanche när mitt gamla dog. Nu har vi förstått att vi fick ett Filippa. Goda äpplen, men inte vad jag tänkt.
  Kan inte låta bli att undra om det vita och det rosa blåregn jag köpte ifjol kommer att vara blå?

  SvaraRadera