lördag 6 juni 2020

Äntligen litet regn

drygt 15 mm natten mellan torsdag och fredag. 'En får tacke' som de lär säga i Värmland. Sista syrenbuketten för säsongen. Torkan har gjort  att syrenerna kanske inte är riktigt så yppiga som de brukar vara. Pionerna heter 'Starlight' och 'Sunny Girl' och syrenen är 'Andenken an Ludwig Späth'.

Lördag den 6 juni är det Svenska Flaggans dag - Sveriges Nationaldag.
Tyvärr har vi ingen flaggstång och flaggpinnen är ute på vift. 11 mm regn idag lördag - not bad! 


       Vi har inte rest utomlands (förutom till Danmark och Tyskland) de senaste åren utan har sparat flygtimmar och planerat för en Sydafrikaresa.... Jag har alltid velat resa dit. Nu blir det nog inte så och det får bli bra  med det också. Under resan hoppades vi få in några dagar på Babylonstoren

Trädgårdsfägring

4 kommentarer:

 1. Hej Ingmarie!
  Ljuvlig syren och vackra pioner. Vi har också fått välbehövligt regn, idag skiner solen från en delvis mörk himmel. Vi får hoppas det kommer en någorlunda vardag igen, efter det här eländet. Resmålet ser härligt ut.
  Ha en skön söndag /Marika

  SvaraRadera
 2. Wow vilken bukett! Jag håller med om att syrenerna inte riktigt orkade med värmen - synd för doften är härlig. Jag hade Starlight men den försvann om jag minns rätt just nu. Synd för jag gillar de enkla.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Ja varenda regndroppe är guld värd just nu...vilken ljuvlig bukett också!
  Önskar dig en glad vecka nu :)
  KRAM Titti

  SvaraRadera
 4. Nydelig blomstring hos deg!
  Godt med litt regn, det trengs for blomster og natur🌞

  Klem, Ida

  SvaraRadera