fredag 20 mars 2020

Vårdagjämning med underbart väderVårdagjämningen inträffade i natt kl 03.50 och vädret har varit strålande nu i två dagar så jag har fortsatt planteringen av dahlior och liljor och suttit ute i solen och broderat. Hunnit med litet ogräsrensning också. Två av dahliaplantorna som jag satte förra veckan har redan skjutit skott. 


Hann till plantskolan innan utegångsförbudet trädde i kraft. 


Jag hör till 70-plussarna och vi är nu i 'karantän'. Livet är satt på 'paus'. Men frysen är ganska välfylld sedan tidigare och högen med olästa böcker är ganska stor.

Vi bor ju nära ett stort skogsområde så motion kan vi också få när vi vill.  En och annan hundägare möter vi men annars är det glest med människor. Här finns också stränder som nästan är folktomma om vi vill ha litet omväxling.

Kitty O'Meara,
 pensionerad lärare och pastor har skrivit en prosadikt om corona pandemin. Denna dikt sprids nu genom sociala medier över hela jorden.


And the people stayed home. And read books, and listened, and rested, and exercised, and made art, and played games, and learned new ways of being, and were still. And listened more deeply. Some meditated, some prayed, some danced. Some met their shadows.

And the people began to think differently. And the peopled healed. And, in the absence of people living in ignorant, dangerous, mindless and heartless ways, the earth began to heal. 

And when the danger passed, and the people joined together again, they grieved their losses, and made new choices, and dreamed new images, and created new ways to live and heal the earth fully, as they had been healed......
9 kommentarer:

 1. Good morning,
  Beautiful photo's and poem.
  Stay safe.
  Marijke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you Marijke! We have very lovely weather here in Sweden now and a very early Spring with flowers and birds singing etc. So Carpe Diem! Stay safe you too.

   Radera
 2. Det var en fin text och en tanke jag har att åtminstone en stund efteråt kommer vi förhoppningsvis behålla alla de goda saker som kommit genom genom det här.

  Jag har plockat ner dahliorna och flera har små skott redan. Var har du dina när du planterat dem, eller rättare sagt vilken temperatur kan du hålla där?

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Carina! Vi har redan fått rapporter om vad som händer när världen saktar farten; mindre utsläpp och renare vatten.
   Mina dahlior står på fördrivning inomhus i ett ljust fönster just nu. Litet sol får de på sig på eftermiddagen. När plantorna växt litet högre skall jag toppa dem. Sätter man de avklippta topparna i vatten så bildar de rötter ganska lätt och planterade blir de till nya plantor. Ha det bra.

   Radera
 3. Hej Ingmarie!
  Har inte kommit så långt med dahliorna, de gamla är kvar på vinterförvaring, och de nya är inte levererade än. Skönt att ha ett handarbete och olästa böcker, men när solen skiner som idag, blir det trädgårdsarbete. En tänkvärd text.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också jobbat litet i trädgården på halvfart. Har varit nere på stranden och hämtat fyra spänner med tång som flutit iland efter ovädren tidigare. Kanske vågar jag ta en tur till någon plantskola i nästa vecka. Hoppas du har blivit återställd efter sjukhusvistelsen? Ha det bra.

   Radera
 4. Vilket underbart inlägg...
  Varm kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Titti! Hoppas att Ni på Öland har lika fint väder som vi har här på Västkusten. Allt känns ju mycket bättre när solen skiner, vindarna är ljumma och man kan vara ute mycket. En kram till dig också.

   Radera
 5. Du er heldig som kan mosjonere alene i skogen, og ta livet med ro. Det gjelder å passe seg i disse coronatider. Nydelig broderi du holder på med.
  Ha det godt.

  SvaraRadera