tisdag 10 mars 2020

Mars, första vårmånaden med coronautbrott.

Resan till Danmark för att fira makens födelsedag fick vi ställa in pga den pågående influensapandemin. Det känns bra! Vi kan fira senare under våren/försommaren.  Föredraget om odling och växtförökning i veckan ställdes också in. Liksom Trädgårdsmässan på Älvsjö och många andra sammankomster. Det är alltid intressant att se hur människor reagerar. En del blir förbannade och tycker att det är löjligt och onödigt attställa in.....  Men de flesta inser nog det riktiga i de olika förhållningssätten till influensan för att försöka begränsa den i möjligaste mån. 


Två riktigt fina dagar ha vi haft i mars redan. I veckan hade vi besök av stormen 'Laura'. Regn och upp mot 32 m/s i byarna. Lauras utbrott var kort och mycket intensivt. Trädgårdsmöbler, spänner och krukor flög omkring och en presening hamnade i en talltopp.

Veckans blombukett blev en med orientaliska lijor.

Och förra årets dahlialökar plockades ner från vinden. Alla var ganska fräscha förutom en, som fick slängas. Nu är de planterade och vi får se hur det går. Det är första gången jag övervintrat dahlior.
2018 odlade jag i pallkrage.


2019 i stora krukor. Dahliorna trivdes nog bäst i pallkrage. Får byta jord i år bara. 


För säkerhets skull blir det nog några nyinköpta dahliaknölar också. 


Flower Power köpte jag på bokrean. Boken om Selma Lagerlöf lånade jag på biblioteket. 

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Du er en god fotograf. Det er inspirerende å se bildene dine. Dahlia er en stor favoritt og for å si det sånn, har jeg kjøpt mer enn en i våres. Klem Anne

  SvaraRadera
 2. Liljor är härliga i buketter :) Liksom dahliorna... roligt att så många klarat sig att någon försvinner under vintern känns mer som regel. Jag upplever också att de växer och blommar bättre när de får mer frihet än den en kruka ger.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Hej Ingmarie!
  Så vackra liljor, och dina dahlior matchar varandra så fint. Mina trivs bra i de stora lådorna som maken byggt, men brukar ha någon i korg också.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvaraRadera
 4. Wonderful flowers.
  Have a nice week and keep well.

  SvaraRadera