fredag 22 november 2019

Hello Darkness

är namnet på en storblommig hög, mörk iris. Jag är inte riktigt säker att jag fått rätt planta när jag köpt den, (två gånger). Det finns så många riktigt mörka irisar ..... Det kan lika gärna vara 'Before the Storm'. Dagarna blir mörkare och kortare och solen lyser med sin frånvaro och blåser småspik gör det också emellanåt här.
Så 'Hello Darkness' hösten har skilt oss åt men vi ses igen nästa år.
Och hallå November månad, du får skärpa till dig litet. Du har varit gråare, regnigare och tristare i år än på många år. Litet mer sol den sista novemberveckan om jag får be.    


Amaryllisarna från förra veckan nickade betänkligt efter några dagar. Hade de kanske legat i sin kartong i kylen i blomsteraffären för länge kanske?
Inget att annat att göra än att klippa av och arrangera om dem. 


Vad gör man då när mörkret sänkt sig och regnet öser ner? Det blev inte bara livsmedel som inhandlades i eftermiddag. Magasinen går ju bra att spara och kan plockas fram år efter år. Som synes gillar jag danska tidningar.


17 kommentarer:

 1. Ja, den var nydelig. Det er flere mørke iriser, og de er så vakre. Svarte er de ikke, men i solen ser de svarte ut.
  Solen er totalt fraværende her også. Det bare regner og regner.
  God helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kommer snart kylan här, åtminstone för en kort period. Vad spännande med ert bygge. Det ser ut att bli jättefint. Skall bli spännande att följa. Ha det fint.

   Radera
 2. Jag håller med om att november verkligen får skärpa sig. Häromdagen såg jag lite sol och jag blev lycklig. Underbar häftig iris :)

  Ha en fin helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar bara att få slut på regnet så att jag kan röja litet i trädgården. Det behövs. Ha det fint.

   Radera
 3. Omslaget på Bo Bedre jul 2018 skulle få även mig att gå igång på danska tidningar :) Det måste vara underbart att ha tillgång på snittblommor till mycket trevligare pris än vi har.

  Visst har november varit grå fast kanske minns jag den gråare ändå. För varje morgon vaknar jag och tänker - men det är ju rätt ljust ändå. Men en solig vecka hade varit underbart :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Carina! Har också varit med värre novembrar. Ett år hade vi dimma nästan varje dag, det var värre. Ha det bra.

   Radera
 4. Underbar iris, såklart du väntar på att få möta den igen! I år känner till och med jag mig riktigt påverkad av november, men så hörde jag att Växjö/Alvesta ligger sist i solligan så kanske inte så konstigt. Tur att det finns glada bilder att njuta av.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja irisar är så fina. Får nog köpa några nya nästa år. I höst har jag haft köpstopp på växter men kan ändå inte låta bli att bära hem en och annan amaryllis. Ha det fint.

   Radera
 5. Den irisen var riktigt, riktigt vacker! Förstår att den kan vara svår att skiljas från men så härligt det blir att mötas igen. Och jag måste säga att det blev väldigt snyggt med ditt arrangemang av amaryllisarna. Och november har tydligen varit rekordsolfattig på många platser i Sverige. Varje soldag känns som en riktig bonus.

  Önskar dig en fin helg!
  Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anita. Ja, jag blev riktigt nöjd med mitt amaryllisarrangemang. Nackdelen med den blomman är ju tendensen att den tippar över. Ha det bra du också.

   Radera
 6. Vilken vacker iris! Tidningen Isabellas gillas här också :)
  Kram från ett grått Öland & Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de mörka irisarna är fina. Gråvädret fortsätter här också men nu utlovar SMHI några frostnätter i slutet på veckan och litet sol till helgen. Hoppas du tillfrisknat från influensan. Den kan vara seg.... Ha det bra.

   Radera
 7. Hej Ingmarie!
  Det var en fantastiskt vacker Iris. Mina har blommat dåligt ett tag, får hoppas att det hjälpte att jag delade på dem.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas irisarna blommar bättre 2020. Mycket sol behöver de. Ha det bra.

   Radera
 8. Vilket underbart arrangemang du gjort! Där passade amaryllisarna verkligen!! :-)
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 9. Jag måste nog göra nåt liknande - så jag får väl kanske köpa några blommor i morgon till helgen. På dom 4 amaryllisar jag har (alla olika) har bara två kommit upp så man ser knopparna, dom andra två är bara cm-stora blad på! Men det finns ju att köpa fler och i matvaruaffärerna är dom billiga.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera