lördag 12 oktober 2019

Snart har halva oktober gått.......


och i år har vi den tidigaste hösten på 40 år säger meteorologerna på SMHI....
 Vinterkläderna är framplockade och sommarkläderna undanhängda.  Ingen brittsommar i år. 2016 och 2017 badade jag i slutet av september/början av oktober men inte i år. Men hyfsat väder med sol emellanåt.

                     
Tröstat mig med en liljebukett från en blomsterbutik i Halmstad.
                           
               
 Paphiopedilum Maudiae 'Femma' heter den här skönheten. Både Blomsterlandet och Plantagen har haft extrapris på orkidéer den här veckan.

               
Och som vanligt en hög med böcker från biblioteket.
'Hannus magiska jul' lär ha ett recept på en fantastisk minestronesoppa.....

  

12 kommentarer:

 1. Ja nu har vi ju passerat Britts namnsdag så möjligheten är också passerad... Fin tröst du hittade - både liljebunten och orkidéen :)

  HA det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Som alltid har du vackra bilder. Undrar just vad Femma betyder, jag har inte sett den benämningen av Maudiae förut. Ha en god helg Ingmarie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunnar! Paphiopedilum Maudiae 'Femma'eller Paphiopedilum 'Femma' har jag sett som namn på denna orkidé men jag vet inte varifrån namnet 'Femma' kommer. Har Wilma och Brian Rittershausens orkidébok från 2001 (på svenska) och där finns en liknande orkidé. PS! Har du köpt många nya pioner i höst?

   Radera
 3. Nydelig orkidée den siste. Jeg har aldri prøvd de der.

  Ha det godt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja orkidén ör mycket vacker och dessutom har den ett mycket fint bladverk, som jag missade att posta foton på. Kommer senare i veckan. Ha det bra du också Marit.

   Radera
 4. Hej Ingmarie!
  Hos oss har det varit grått och blött, men idag tittar solen fram. Vackra liljor och en fin orkidé.
  Hoppas få ner mina lökar i jorden, och Amaryllisarna planterade i krukor. Det är sol och fint idag.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marika! Lycka till med planteringen. I morgon verkar det som att vi skall få riktigt hyggligt väder här i Halland.

   Radera
 5. Svar
  1. Jag tror att liljan fått litet hjälp med att bli så här spektakulär. Bevis kommer att postas. Ha en fin vecka.

   Radera
 6. Hej!
  Här har vi sett snön men den har även hunnit fara men nu börjar morgnarna bli kalla sju minusgrader hade vi i dag.Så fina liljor och orkidén var också fin helt rätt att ge sig själv en bukett blommor då har man någonting fint att vila ögonen på.Jag har även börjat läsa eller lyssna på böcker det är en underbar och rogivande syssla.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snö redan! Är det tidigare än vanligt? Ja böcker är nödvändiga, speciellt under vinterhalvåret. Har inte riktigt tålamod med att lyssna på böcker, men grannen mittemot lyssnar när hon jobbar i trädgården. Ha det bra.

   Radera