söndag 6 oktober 2019

Höstens första frostnatt

hade vi i natt! Och ytterligare några kalla nätter är att vänta. Så nu är det 
dags att avsluta trädgårdsåret. Lilium speciosum blommar fortfarande och fick följa med in. Men skillnaden mellan ute- och innetemperaturer blev för stor så den vissnade nästan genast. De vita liljorna är köpta. Mina dahlior blev ordentligt frostnupna.


 

     Strålande sol och inte så mycket vind har vi haft i två dagar och då är det skönt att promenera på Skrea Strand. Några personer njöt av solskenet utanför Strandbaden.


Stranden är ganska så tom den här tiden på året, men se där: några 
djärva 'vinterbadare'/Strandbadengäster är på väg ut på bryggan för att ta ett dopp. +12-13C lär vattentemperaturen vara nu. 

Kanelbullens dag har det varit i veckan som gått.
Ett av veckans glädjeämnen: magnifik blomsteruppsats utanför den lokala plantskolan.


Inte fullt lika glädjande. Vi använder ganska så sparsamt med sköljmedel och det måste ha varit länge sedan vi köpte något senast. Plastförpackningen hade krympt med 100 ml.....
Här kan du läsa om hur tillverkarna av populära varumärken minskar på förpackningsstorlekarna. Men inte på priset. Miljövänligt eller hur?


Veckans bok. Den tyckte jag mycket om. Fängslande.


7 kommentarer:

 1. Hej Ingmarie!
  Så vacker lilja du hade i trädgården, mina har blommat klart för länge sedan. Härligt vid havet, soligt och fint. Vi har haft soligt men väldigt kallt. Får hoppas på lite varmare väder, så jag får ner mina lökar i jorden.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 2. Vilken otrolig blomsteruppsats, trodde det var din tills jag läste under..... *fniss* Boken du skriver om lät intressant, skulle nog vara nåt för mig.
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej Susie! Efter frostnätterna finns det knappast en enda blomma kvar i min trädgård. Några luktärter verkar klara kylan bra. Hoppas att din rygg snart blir bra. Och vad skulle man göra utan böcker att läsa den årstid som nu kommer? Ha det bra.

   Radera
 3. Ja, nå er det slutt på hageåret for i år. Vakker liljebukett!
  Ha det godt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Marit, nu får vi planera för nästa trädgårdsår. Jag skall bara få ner litet lökar också.....

   Radera
 4. Härlig bild från plantskolan och jag fick se en amarant som jag sådde men som jag sen glömde - den lite laxrosa i förgrunden. Jag var i Trollhättan och hade sol precis som du men det kändes kallt trots att vi gick mycket.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset! Idag ska jag till sjukgymnasten igen för att kanske få fler rörelser att göra (puh), men för närvarande räcker det så bra med dom två jag har - har haft jätteont sen jag var där i torsdags!!
  Men det är väl kanske som man säger; Man måste nå botten för att kunna ta (kravla) sig upp igen.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera