fredag 30 juni 2017

Juni! Vart tog du vägen?

Juni månads sista dag är det idag och halva året har också gått..... Sorgligt men sant och vädret är fortfarande ostadigt. Inte så mycket regn, men OMG vad det blåser här nästan varje dag! Glädjeämnen finns det fortfarande många i trädgården! Här är ett:


En vacker vit iris.
                                                                                                   
          

Martagonliljorna har börjat slå ut. Blomningen är tyvärr inte så riklig i år. En lilja fick följa med hem från mataffären. 


Nästan vintermat åt vi ikväll: Fiskpudding med skirat smör.  Dukade med mer än 50 år gamla ärvda fisktallrikar 'Fish' från Johnson Bros i England. Såg att samma servis auktionerades ut på Bukowskis. Mina tallrikar är litet mer ovala. Men efterrätten var mer sommaraktig: Färska hallon till efterrätt.

6 kommentarer:

 1. Flotte tallerkener! Det motivet gikk igjen på mye på 60 tallet. Vakre martagonliljer. De har så vidt startet her også. Ja, hvor ble juni av...
  At det er et halvt år siden nyttår er nesten ikke til å tro...

  God helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skall bli spännande att höra hur dina martagonliljor klarat sig Marit. Mina blommar som sagt litet sämre än vanligt år.

   Radera
 2. Juni bara försvann! Vackra blomster och fint porslin.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så fina färger på dina blommor. Ser en digitalis i bakgrunden, i år har jag knappt några som blommar, men en hel del nya plantor, så jag får vänta till nästa år.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 4. Wonderful flower photos !! very beautifully photographed.
  I love the plates too, gorgeous !
  Wish you a nice weekend,
  Els (http://www.pixelshoot.eu)

  SvaraRadera