fredag 16 juni 2017

Junifröjder


Min lilla trädgårdsvän, koltrasten, får bli månadens bild hos Bland rosor och bladlöss
När jag kommer ut på morgonen eller ligger i rabatten och rensar, svischar den förbi strax ovanför huvudet på mig. Den är inte det minsta rädd, utan vi får komma nära, nära. Och tuff är den också. Herr och fru Koltrast är i strid med skatfåglarna i omgivningen och det är oftast de senare som får ge sig av. 


 Pioner från egna trädgården och liljor från förra veckans inköp hör verkligen till juni månads glädjeämnen. Och irisarna har sin blomningstid nu, se min header.

Irisen Rio Roja som ni såg i förra veckans inlägg, hade jag tänkt skulle blomma på samma gång
som pionen Old Faithful. Nu trilskades pionen  litet, se nedan!


Ja, på lördag den 18 juni är det Pionens Dag så här kommer några fler pionbilder. Lova att pyssla om era älsklingar riktigt mycket den dagen.


Itohpionen First Arrival's tidiga blommor var inte precis vackra när de öppnade sig
men det rättade till sig.


Glassbakelse.....


Trädgårdsmöblerna är färdigmålade, huset är städat, lektyr har jag,  ogräset är inte rensat. Men det väntar säkert på mig en dag eller två till. Nu är fredag eftermiddag, regnet har upphört, det har ljusnat och solen lyser över mina lilla trädgård emellanåt.

Ha en skön helg alla!


Floral Friday Fotos 

9 kommentarer:

 1. Åh, så mange vakre iris og peoner du har! De er så fine akkurat nå. Takk for navnet 'Creme Caramel'. Den irisen min ligner veldig på den, ja.

  SvaraRadera
 2. Håller med Marit! Tittade till alla pioner innan jag åkte till Oslo. Jag får köra en egen variant av pionens dag på söndag istället :)

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 3. Så lustigt! Sjönsjungande koltrasten betraktar jag som en "huligan" och "ligist". Den bara förstör. De är helt fixerade vid torvkanter och kan på några timmar förstöra många av mina kanter. Att de trots allt är kavata och pigga är ju ändå roligt med dem. Men min riktiga trädgårdskompis är rödhaken. En liten tuffing som inte gör någon skada.
  Dina pioner ser helt underbara ut. Mina är bara knoppar än så länge.
  Ha en bra helg!
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Men då vet du ju vad du ska göra i helgen - regnet gör det så mycket lättare att få upp ogräset ;-) och de fina koltrastarna blir glada när de får hjälp att hitta mask.
  Ha en riktigt skön helg, på knä i rabatterna :-D

  SvaraRadera
 5. Such beautiful flowers. Wonderful photographs. Loved the picture of your patio in the garden. What peaceful spot to read or relax.

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt vackra, både pionerna och dina Iris. Vacker färg på Rio Roja. Mina pioner står i knopp, det är bara en tidig som hunnit blomma och den har redan vissnat.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera
 7. Ja jag har också en koltrast här som sjunger glatt för mig och som "skuttar" med mig vart jag än går i trädgården, inte det minsta rädd!
  Härligt inlägg och vackra bilder du bjuder på...
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera
 8. Åja, svarttrosten er en av de mest trofaste til å holde en med selskap i hagen :) Synger halve natten,og...
  Peonens dag, ja det kan vel passe!
  God helg til deg!

  SvaraRadera