fredag 30 december 2016

2017

Amaryllis Marilyn är på G. 


År 2016 har varit ett bra år för mig och min familj! Vi kan bara hoppas att 2017 blir lika lyckosamt. Har inga direkta planer för 2017, tar det som det kommer.
Men år 2016 var inte ett bra år vad gäller musikvärlden. I mitt förra inlägg länkade jag till Wham och deras låt 'Last Christmas'. Dagen efter läste jag att George Michael dött. Andra musiklegender som lämmat oss 2016 är David Bowie och Leonard Cohen.

Önskar också vi äntligen får fred här på jorden..... Och att vi får ett rent Östersjön och att näthatet  och annat hat försvinner. En utopi?

Ungefär så här ser min egen årskrönika för 2016 ut. 


Vi firade julhelgen 2016 på Lanzarote och kom hem till ett vintrigt Sverige. Februari månad muntrades upp med diverse blomsterbuketter. I mars var det grått och trist och DH fyllde jämna år och vi rymde till Teneriffa. Bild nr 3 är från en park i Santa Crus. I april syntes de första krokusarna och i maj var det dags för de tidiga clematisarna. Martagonliljor och pioner fanns i min trädgård i juni och juli och i augusti var hortensiorna som vackrast. Mittbilden visar de underbara liljorna i Claus Dalbys trädgård i Aarhus. Lyckades med under året att brodera färdigt min kudde och montera den och i oktober försvann vi till Mallorca. Helt underbart. Längtar tillbaka, så mycket se....  Sedan blev det en tripp till Köpenhamn och i december slog amaryllisfrossan till ordentligt.

Hm, inga planer för 2017 skrev jag. Den lilla hallen behöver tapetseras om och jag kollar på nätet och bläddrar frenetiskt igenom kataloger hos målerifirmorna. Här ett urval av tapeter från Sandbergs.


Det enda liv vi har är det liv vi lever här och nu, så kära vänner: Ta vara på år 2017 och gläds åt det. Gör ett nytt försök att lägga in 'Happy New Year' med gruppen Abba....Vi ses igen nästa år! Gott  Nytt År! 

17 kommentarer:

 1. Ett härligt collage av vackra blommor.
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
  /Marika

  SvaraRadera
 2. Flott oppsummering med bildene dine! Fine tapeter også, og vanskelig å velge blant de :)

  Ønsker deg et godt nytt år!

  SvaraRadera
 3. Mye vakkert å se fram til i 2917 også!
  Godt nyttår!

  SvaraRadera
 4. On this cold and snowy day that we are having, I appreciate your lovely bright colors. Happy New Year.

  SvaraRadera
 5. Dina bilder är som alltid så fina att njuta av. Håller fullständigt med om det du önskar av 2017. Hoppet är det sista som överger oss ju.
  Ha ett härligt nytt år med nya utmaningar att ta tag i.
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Meta! Det låter spännande med fototävlingen du var med i. Det har jag missat. Det har varit litet stressigt i samband med helgerna härhemma. Skall gå in på din blogg och se om jag hittar något om den. Lycka till med fotograferandet i framtiden också.

   Radera
 6. Very pretty! Happy New Year!

  SvaraRadera
 7. Så fina blommor i ditt collage.
  Och du-ni har ju hunnit vara med om mycket under 2016. Härliga resor.
  2017 kommer att bli fantastisk gissar jag.

  Gott Nytt År

  SvaraRadera
 8. Hello Ingmarie, you've a very beautiful blog. Such lovely flowers too, the colours are incredible and bright... just the thing to lift the spirits.
  I enjoyed reading your wishes for 2017, I'm in agreement - nothing wrong with wishing for a Utopia is there. Cheers now and kind regards, Sue :D)

  SvaraRadera
 9. Such beautiful collection of flowers. The ones in the centre of the collage are exceptionally beautiful. I'm also intrigued the way the trail of stars follow my mouse pointer. Happy New Year Ingmarie

  SvaraRadera
 10. Vilket fint kollage och väldigt snygga tapeter - ett svårt val kan jag tänka mig.
  God fortsättning
  Lotta

  SvaraRadera
 11. Very pretty flower photos! Happy New Year!

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Very beatiful flowers !! Happy New Year. I had some troubles to login to comment, because I don't have a blogspot blog but my own domain. I made a "simple" wordpress blog page, maybe it will work. It won't.
  Trying again with a "fake" blogspot blog site.
  Have a wonderful day !
  Els

  SvaraRadera
 15. That is a stunning amaryllis cultivar! Happy 2017 with many more flowers.
  Thanks for joining us on the Floral Friday Fotos meme.

  SvaraRadera