fredag 17 december 2021

Ny amaryllis 'Autumn Valley'

 hittade jag på Blomsterlandet i veckan som gick. Blommorna är medelstora. Fast  jag är inte riktigt säker på att detta är AV men den var skyltad så. Upphovsmän är   holländska Fa. Kwekerij van der Ende Flowers och den är från 2014. Googlar ni på firman eller på 'Autumn Valley' så får ni fram en mer rödorange amaryllis, som inte heller är så 'strimmig'. Men det är en helt underbar amaryllis.
En julros har jag planterat i en glasvas.

Och en bukett med olika cybisteramaryllis (spindelamaryllis): 'Tarantula', 'Tango' och 'Merengue'. Alla framodlade av Fred Meyer. 


Och inte en vecka utan nya böcker från biblioteket.5 kommentarer:

 1. Flotte Amaryllis! Har heller ikke sett 'Autumn Valley' før. Ingen av mine har slått ut ennå.
  Ha en fin helg!
  /Irene

  SvaraRadera
 2. Underbara amaryllisar allihop. Tycker om de där som är lite sirligare, lite elegantare. Och det var väldigt fint att sätta julrosen i glas :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Åhh så vacker amaryllis! Den måste jag kolla efter...
  Sköna boktips också, det gillas :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Hej Ingmarie!
  Så fina amaryllis du har. Har tre som slagit ut och några som står i knopp av årets lökar. Väntar också på en gammal från förra året. De hör Julen till.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 5. Riktigt fint med julrosen i glasvasen, kanske ett sätt att få den att trivas lite bättre inomhus (?), och amaryllisarna alla vackra på sitt vis. Här blommar en "vanlig röd" för fullt.

  Ha det gott! Ulrika

  SvaraRadera