fredag 22 oktober 2021

Höst

 Veckans tema i Trädgårdsfägring är 'Dröjer sig kvar'. I år kom hösten alldeles för tidigt. Det har hänt att jag besökt stranden och solat och badat i oktober, men inte i år. Så sommaren har inte dröjt sig kvar här hos oss. Men idag om ett halvår är det den 22 april och då blommar en del av mina tulpaner. Om jag nu bara får ner dem i jorden i tid. 

Några av de tulpaner och liljor som skall planteras. Liljorna kommer från Bulbs. Tulpanerna kommer från den lokala plantskolan. Queen of Night är alltid en favorit. Likaså 


La Belle Epoque och 


Copper Image, de två fotona ovan är från min trädgård i våras. Det skall bli spännande att se om de lökar jag planterade på hösten 2019 kommer tillbaka. Tulpaner brukar ju inte vara så långlivade......Nattvakten är ny för i år...... Tre påsar med blomsterlökar till priset av två hos den lokala plantskolan. 


Och hunnit fylla ytterligare ett år har jag. En bild på veckans födelsedagsbukett. 9 kommentarer:

 1. Hej Ingmarie!
  Da har vi nok fødselsdag i nærheten av hverandre :)
  Det er mange flotte tulipaner du viser, men du må plante de ja. Jeg har plantet løker i to omganger i høst, og da er jeg garantert blomstring til neste år. Det er virkelig noe å glede seg til!
  God helg!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Du kommer att få många vackra tulpaner i rabatterna till våren. Ronaldo har planterats här också.
  Idag hamnade mina tulpanlökar i jorden. Några i rabatten men de flesta i krukor. Har bara krukat in tulpanlökar en gång tidigare och då ruttnade de så jag hoppas på bättre tur den här gången. Sist fick krukorna stå ute i höstregnen men det skall de inte få göra den här gången.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Å, de flotte liljene og tulipanene må komme i bakken! Jeg fikk ikke tak i La Belle Epoque i år, men Copper Image er sikret.
  God helg!
  /Irene

  SvaraRadera
 4. Hej Ingmarie!
  Gratulerar i efterskott!
  Så fina tulpaner och liljor, det kommer att bli fint i vår. Har haft Copper Image i några år nu, hoppas de kommer igen också nästa år. Har några smålökar och narcisser kvar, som skall planteras, det är soligt och fint idag, så det skall bli klart.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 5. Grattis i efterskott! Buketten är ljuvlig. Belle Epoque och den andra har jag tänkt plantera men i år blev det inga nya tulpaner. Jag vill vänta och se hur de jag satte förra hösten kommer till våren. Och framförallt komma på var jag skulle sätta nya sorter :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 6. GRATTIS i efterskott! Vilken skön bukett...
  Den där Copper Image måste jag försöka få tag i, sååå vacker!
  Söndag igen och jag vilar mig i form som vanligt :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 7. I år är första gången jag inte planterat några höstlökar. För några år sen så brukade jag plantera åtminstone några 100, men efter att jag blivit lite krasslig så har ryggen sagt ifrån. Men den där La Belle Epoque skulle jag nog kunnat tänk mig i en kruka till växthuset....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 8. Grattis i efterskott.Så många vackra tulpanlökar du har köpt nu har du mycket trevligt att se fram emot när våren åter kommer det är så mycket glädje i att tänka på våren redan nu.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 9. Jag beställde ju oxå liljor från Bulbs i år så jag längtar till att få se dem i vår! Vi har samma smak på tulpaner ser jag. I höst har jag bara planterat Black Hero satsade mest på krolliljor inför nästa vår.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera