fredag 15 maj 2020

Fint besök

i trädgården idag: Herr och Fru Rödstjärt slog sig ner på altanen.  Tog fotona genom fönstret så de kunde vara 'klarare' i färgerna. Som synes är fåglarna inte rädda av sig. 


(Le) Progrès slog ut i början på veckan. En helt underbar rhododendron. Men så blev det frost flera nätter och frosten svedde rhododendronblommorna.....
Tyvärr verkar en del av mina liljorna också vara illa åtgångna. Jag hade täckt över några men det är svårt att veta vilka växter som drabbas. Det beror litet på vindriktning och vindstyrka, hur kallt det är mm. Ibland är det inte så kul med trädgård och växter..... Så för att trösta mig har jag beställt en laddning med nya 'karantän'böcker. Vilka? Ni får se dem i nästa vecka.


Och fler tulpaner kommer att beställas till hösten. Har ett gott öga till Rembrandtulpanerna.


Förra veckans pionbukett är fortfarande still going strong. På fotona ovan 8 dagar.


Och detta foto har jag tagit idag, buketten är elva dagar gammal.
Trädgårdsfägring


10 kommentarer:

 1. Hej Ingmarie!
  Du har verkligen fått finbesök. Har varken sett rödhake eller rödstjärt i år. Riktigt vackra tulpaner.
  Vilken underbar bukett, och hållbar.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 2. Älskar också pioner och beundrar din vackra hållbara bukett! Måste tro att den är inköpt, för inte har du så fina blommor på dina pioner ännu?
  Den där rhododendronbusken blev jag förälskad i. Hoppas du köpt den i Sverige! Ska försöka hitta den sorten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Märit! Pionbuketten är köpt men mina bondpioner har just börjat att blomma. Likaså en av mina trädpioner. Progrès är så fin, en av mina favoriter. Hittade den i grannstaden för några år sedan.

   Radera
 3. Vilket finbesök! Så fina :) Rödhaken har kvittrat här på vårkvällarna, sååå härligt...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha rödstjärten är så fin. Paret bygger antagligen i vår idegranshäck. Och igår hade vi besök av en trädgårdssångare. Kram.

   Radera
 4. Sjeldne fugler å se!
  Slemme frosten.
  Fantastiske tulipaner! Rembrandt-sortene er jo noe ekstra.
  God helg!
  /Irene

  SvaraRadera
 5. Rödsstjärten är jag inte alls bekant med, så trevligt, måste hålla utkik.
  Otroligt att pionbuketten stått så länge och mina favoritnyanser dessutom. Du menar alltså att de redan blommar hos dig. Känns som våren är minst en månad sen här och det är kallare än i vintras, men fördelen är att jag hinner med både grönsaker och trädgård för en gångs skull.
  Allt gott
  /Anette
  Tyvärr kan jag inte lämna kommentar som Ätliga trädgården hos dig utan gör ett undantag och använder mitt nedlagda konto Rost och rädisor. Det är en inställningsfråga i blogger där du behöver kryssa i open id.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bondpionen har börjat blomma och några andra pioner är på G. Men 'Coral Charm' eller om det nu är 'Coral Sunset' har jag köpt.
   Skall kolla mina inställningar (om jag hittar dem). Min blogg började uppföra sig litet konstigt när jag gick över från http till htpps.....

   Radera
 6. Pæonbuketten er aldeles bedårende.
  Hilsen Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lisbeth! Buketten var helt udnerbar och varade länge gjorde den också.

   Radera