onsdag 22 april 2020

Jordens Dag

är det idag den 22 april. Vi firar Moder Jord för femtionde gången.
Mycket har hänt på femtio år och tyvärr behandlar vi människor inte vår jord så bra som vi borde. Vi svenskar lever som om vi hade 3,5 jordklot till vårt förfogande. Allt vad vi gör som människor, vad vi äter, vad vi konsumerar,
vart vi reser, mm får effekter för miljön. Det har blivit tydligare nu under den sista tiden då vår värld levt med coronaviruset 


Vad som också blivit mer tydliggjort den sista tiden är bristerna i äldreomsorgen i Sverige. Det är riktigt kusligt. Bara det att 40 000 platser på äldreboenden har försvunnit sedan år 2000. Vi har läst artiklar om hur personalen som arbetar inom äldreomsorgen och hemtjänsten har det. Det måste bli en ändring i framtiden, en omprioritering av de resurser som finns.

3 kommentarer:

 1. Hej Ingmarie!
  Såg ett TV program för några år sedan om ett äldreboende i Borås, blev så glad, för de hade det härligt. Tänkte att så borde alla ha det, men tyvärr är det nog stora variationer. Det sorgliga är att man inte bryr sig om att skydda de boende, eller personal, i hemtjänst och på äldreboende, då de får träffa ny personal hela tiden. Vi som bor hemma skall undvika många kontakter, men hos dem gör det tydligen ingen skillnad.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 2. Ett riktigt tänkvärt inlägg...ja jag tror världen kommer att se lite annorlunda ut efter detta. Hoppas!
  Varm kram från Titti

  SvaraRadera
 3. The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin jasa fotocopy 24 jam wish you deign to visit my website, thank you :)
  1. Aqur Printing
  2. Pusat Cetak Yasin

  SvaraRadera