måndag 9 september 2019

Rügen 2

Naturligtvis måste vi besöka de berömda badorterna på Rügen också: Binz, Sellin och Göhren.  Vi var här några vardagar i början av september och det var ganska mycket folk och trafik. Undrar hur det är i juli månad? Inte en ledig strandstol?


Den pampiga piren i Sellin, ca 400 m lång med restaurang och uteservering. Perfekt i det vackra vädret.


En annan vinkel av den fascinerande byggnaden.


Så här såg den första 'Seebrücke Binz' ut. Jag har fotograferat av en anslagstavla som finns vid trappan ner. Bron lär ha varit 500 m lång. Den förstördes bl a av brand, oväder, hårda vintrar och vanvård under DDR-tiden. Efter Berlinmurens fall började piren att byggas upp igen 1992. 1998 stod den färdig som ni ser den ovan. 



De typiska tyska strandstolarna. Något för Skrea Strand? 


Vackra byggnader i Binz. Många hus fick förfalla under DDR-tiden men
kunde efter Tysklands återförening repareras eller byggas upp på nytt. En blandning av sekelskifte och medelhav......


Piren i Binz. Binz har ju ett fantastiskt 'kurhaus', men när vi var där höll man på att bygga upp olika scener inför ett evenemang till helgen, så mina foton av kurhotellet ser ganska så 'skräpiga'.  Här kommer det officiella fotot som hotellet och 'bookingsiterna' använder sig av. Inte helt fel att tillbringa några nätter här eller hur? Scrollar ni ner på hemsidan så kommer det fler foton.

Kurhaus Binz



Göhren verkar vara den minsta och lugnaste badorten. Ligger på en udde så här kan man bada på båda sidorna. Här var det litet mer kuperat så det finns en 'Hanglift eller Schrägaufzug' mellan övre och nedre delen av Göhren.
Uppe i staden finns gott om restauranger, caféer och affärer.

På hemmaplan blommar höstanemonen 'Pocahontas' nästan häcken av sig. Det känns som höst här hemma nu. - 10C i morse. 50 mm regn har vi fått den sista veckan och SMHI utlovar lika mycket denna veckan......


Trädgårdsfägring

3 kommentarer:

 1. Vilka pärlor du har varit på i Rügen. Vackra hus också. Jo det känns som höst nu, trots att träden fortfarande är gröna.
  Ha det fint
  Helene

  SvaraRadera
 2. Så vakkert det er der, og nydelige bilder du har tatt derfra.
  Ja, høsten er kommet hit også. En dag i forrige uke var det kun 5 grader her. I morgen skal det regne mye her, og det er også meldt om flom.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
 3. Hej Ingmarie!
  Fantastiska stränder och vackra hus, vilken tur att man renoverat och byggt upp i samma stil.
  Det är mycket svalare väder, tog på mig jackan för första gången på länge, igår.
  Vilken fantastisk Pocahontas, de vill inte riktigt lyckas hos mig.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera