lördag 27 april 2019

Och så kom regnet

äntligen efter en hel månad då vi inte fått en enda droppe.....

Påskhelgen tillbringade vi i Nordtyskland i området som kallas Holsteinische Schweiz.Vädret var  strålande nästan 'försommarväder'. Inte ett moln på himlen under fem dagar och knappt en vindpust.


Färjan är på väg in till Helsingör.


Bildcollage från Hachmanns rhododendronplantskola och Ellerhoop Arboretum. Inga pioner blommade i Ellerhoop men där finns alltid mycket att se och i Kameliahuset var det en rent otrolig blomning!


 Plön med Grosser Plöner SeeOch hemma igen fortsatte det vackra vårvädret och i min trädgård blommar det.


Veckans bokhög. Boken som är litet skymd är Tara Westovers Educated.

Regnet ja? De 24 mm som SMHI utlovade blev till knappt 10 mm......
Men i morgon skall vi få 23 mm till!


4 kommentarer:

 1. Ja, der kom "endelig" regnet. Helt nødvendig for å få gjødslet litt. I morgen er det varslet opp mot 20 grader igjen :) God helg!

  SvaraRadera
 2. Hej Ingmarie!
  Inte en droppe regn här gos oss, över 20 grader varmt och lite blåst. Trädgården blir grönare för varje dag, väntar på att tulpanerna skall slå ut. Det ser ut att bli en riklig blomning, gillar dina färger.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvaraRadera
 3. Ja jag hoppas på lite regn nu så att jag kan läsa alla de där böckerna :) Rapsen blommar här på ön och våren har anlänt...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. I Plön och trakterna omkring har jag semestrat när barnen var små, men Ellerhoop missade vi tydligen! Kanske värt en lite omväg i sommar? Ska kolla på kartan och tackar för tipset.
  Regn har jag inte sett sedan i höstas.

  SvaraRadera