söndag 2 december 2018

Julmässa på Wapnö Gård

har det varit två helger i rad nu! 


Mycket fint  och gott fanns att köpa!


Äntligen färdig med mitt broderi Tigerskin från Ehrman Tapestry! Design  av Candace Bahouth.


Elljusstakarna har plockats fram. Det är ju första söndagen i Advent idag. 
Och orkidéen, en cymbidium, hittade jag på Plantagen i Halmstad efter besöket på Wapnö.


Veckans bokskörd!
Cecilia Wingårds bok om luktärter är mycket vacker! Hon säljer boken och du kan också köpa luktärtfröer här: Cecilia Wingårds website. Fröerna förvaras i frysen fram till våren. Boken kan numera köpas genom Ad Libris också: Luktärt. Tänk förr kunde man köpa en bukett med luktärter på torget i Varberg. Det fanns också självplock på en plantskola i Särö. Här hos mig blir det pallkrageodling till våren. Cecilia ger många fina tips om hur man lycket med luktärt. Factfulness är en intressant bok. Håller inte riktigt med om allt som Roslings skriver i boken men den boken får mig att tänka till. 


12 kommentarer:

 1. Dine broderier er helt fantastiske! De er så detaljerte at de ser helt ekte ut.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marit. Att brodera är något som jag börjat med på senare år. Det är faktiskt både roligt och avkopplande. Men just nu håller jag på ett broderi som ger huvudbry. Ha det bra.

   Radera
 2. Fick tips av Luna om det företaget. Fanns mycket fint :) Din kudde var jätteläcker och jag blir så sugen... Men jag undrar om jag fixar korsstygnen...

  Ska kika på luktärtsboken och Cecilias sida. Jag har sällan lyckats men nån gång ska väl bli den första :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med Cecilias goda råd lyckas du säkert med luktärt-odlingen. Lika mycket kogödsel som jord och vattning, vattning och vattning. Ha det bra.

   Radera
 3. Vad fint det blev ditt broderi så vackert som kudde.Det verkar som det fanns en massa goda ting att köpa på mässan för det mesta brukar det följa med någonting hem när man varit på dem.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maggan! Ja någon julmarknad blir det varje år och det är ju trevligt när det är en hantverksmässa och inte bara massa krimskrams.

   Radera
 4. Hej Ingmarie!
  Härligt med Julmarknad, de marsipangrisarna hade maken blivit överlycklig av. Han brukar få en stor marsipanhäst i julklapp av dottern, som tack för mockningshjälp. Fint broderi, som blev en fin kudde.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marika. Ja, marsipan tycker vi också om i vår familj.

   Radera
 5. Vad fin din kudde blev! Brodera är roligt men här har det på senare år blivit mest stickning. Nästan som att brodera korsstyngn om man bara tittar på mönstren. Lycka till med luktärtsodlingen.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Birgitta! Jag har också stickat en hel del i min dag men just nu är dt broderier som gäller. Ha det fint.

   Radera
 6. Vackra bilder på vackra saker! Och det här med adventsljusstakar i fönstren är allt jag lyckats med inne, men jag har ju en sån där ljusstake som du viade också. Den har jag glömt bort och den måste fram nu.....annars är det bara nerplockning som gäller. Och det ser vansinnigt trist ut!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det går framåt med golvläggningen! Ha det bra.

   Radera