fredag 31 augusti 2018

September, första höstmånaden?

Det är inte utan att jag fått litet höstkänslor den sista tiden. 75-80 mm regn har vi tacksamt tagit emot och det har blivit kyligare i luften. Gräsmattan ser litet bättre ut och ogräset (maskrosorna speciellt) upplever en ny vår och växer som aldrig förr!


Vita blommor är ju alltid vackra eller hur? Gladiolus, höstanemon 'Tiki Sensation', clematis 'Apollonia', en hibiscus, rufsiga dahlian 'Tsuki Yorine Shisha' och vit praktlilja ser du i mitt bildcollage. Alla blommar i min trädgård just nu förutom gladiolusen.

Kommer ni ihåg Birgitta Anderssons sketch 'Blomsteraffären Gladiolusen' från Gula Hund?

 

 'Apollonia' har varit en tevlig bekantskap. Inköptes billigt på Jem&Fix på försommaren och har blommat sedan dess. Kommer hela tiden med nya knoppar.


Förra weekenden hade Trädgårdsamatörerna i Halland och Västsvenska kretsarna gemensam växtmarknad på Övrevi idrottsplats i Tvååker. Mycket folk, fotot togs just innan grindarna öppnades. Alla bilar och bussar syns inte på min bild. Hittade litet liljelökar och annat.


Och sedan blev det en tur till Träslövs Trädgård, De hade halva priset på alla krukor från Cadabra och likaså på olivträd och litet annat. En lerkruka fick följa med hem.  PS! Den underbara höstanemonen i mitt collage ovan finns på Träslövs Trädgård.


Ur veckans bokhög två riktigt bra böcker. Silvervägen tyckte jag mycket om och Hjärtats skafferi är en mysig och välskriven feel good bok

Floral Friday Fotos
Veckans tema i Trädgårdsfägring är 'Mitt löktips'. En vår utan tulpaner


är ingen vår för mig. Alltså mitt tips blir: Om du bara skall köpa några lökar på hösten så
köp tulpanlökar! Mina absoluta favoriter är Rembrandttulpanerna!

8 kommentarer:

 1. Fina vita blommor. Är Hibiscusen en frilandsbuske eller en krukväxt? Klart man minns Blomsterhandeln Gladiolusen och Birgitta Andersson.

  SvaraRadera
 2. Hej Ingmarie!
  Härligt collage med vita blommor och ljuvliga tulpaner. Växtmarknad är alltid trevligt. Visst känns det i luften att det är höst, hoppas den blir lång och fin.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Missade temat och missade marknaden... Tulpaner och narcisser båda är högt älskade frågan är om det finns en favorit bland dem. Ljuvligt collage av de vita blommorna :)

  Ha en fortsatt fin helg! Carina

  SvaraRadera
 4. Missade marknaden. Roligt att se att den var välbesökt. Stod och höll i en stor påse narcisser i torsdags men det blev några tulpanlökar istället.
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Jamen så blev det höst...ljuset och luften och löven! Ja nu gillar jag hösten, men det gick snabbt!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 6. Är normalt ingen älskare av vita blommor, men jag måste erkänna att din första bild gjorde mig vansinnigt sugen på några! Och bilden med tulpaner på gick direkt in i mitt hjärta, jag ÄLSKAR tulpaner - trots att kaninerna och mössen också verkar göra det!! Och Rembrandt varianterna är extremt läckra.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 7. Jag som älskar vita blommor älskar ditt vita collage. Så många vackra vita skönheter. Och tulpaner skulle jag gärna ha om jag bara kunde stänga ute rådjuren. Nu blir det mest narcisser för mig. Men visst är Rembranttulpaner läckra!

  Ha en fortsatt skön vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 8. Apollonia måste jag komma ihåg - tack för det tipset. Dina första bilder är verkligen en fröjd för ögat, så vackert det är med vita blommor!
  Tulpaner ska jag plantera massor i höst, de som blommade i våras gjorde mig lycklig under en oväntat lång period. Hoppas att rådjuren håller sig borta nästa vår också.
  Träslövs trädgård ser mycket trevlig ut, synd att den ligger så långt från mig ...

  SvaraRadera