måndag 21 maj 2018

When Harry married Maghan

så satt många av oss bänkade framför TV'n/datorn.

Men först: Det fantastiska vädret har fortsatt. Vi har inte fått en enda droppe regn under maj månad. Det har naturligtvis också sina nackdelar. Alla buskar och perenner (nästan) blommar på samma gång. Gräsmattorna ser ut som under högsommaren i juli, gulnade och torra. 
Litet från min trädgård. Första pionen har just slagit ut.
 Älsklingsblommorna pion och syren är vackra tillsammans. Syrenerna är litet kortlivade i vas men bankar man stjälkarna och skalar av dem med potatisskalare eller kniv, brukar de hålla sig längre. Varmt eller kallt vatten i vasen? Därom tvistar de lärde. PS! Pionen heter Sarah Bernhardt och har fått följa med hem från Blomsterhandeln.

                      

Syrenerna ovan är 'Sensation' och 'Beauty of Moscow'. Den vita syrenen vet jag inte namnet på. Det är en ädelsyren med enkla stora blommor. Den är planterad i slutet av 1960-talet eller i början av 1970-talet om jag förstått det rätt. Undrar vilka vita syrener som fanns till salu då? I buketten nedan finns också vit, lila och blå bondsyren, nejliksyren, 'Ludvig van Späth' och en syren som har aningen rödare färgton än Ludvig och litet krusigare blommor.


Veckans bok får bli 'Lilacs' av Father John L. Fiala. Plockar alltid fram den vid denna tiden av året.

För Er som älskar syrener så finns det en plantskola i Danmark som lär ha ett fantastiskt sortiment av sådana. Heides Plantskola. Den ligger vid Limfjorden på Jylland med utsikt över Mors. 

Och så var det hertigen och hertiginnan av Sussex' bröllop. Kyrkporten var smyckad med bl a rosor och pioner. Pioner lär vara den nyblivna hertiginnans favoritblomma.
Kensington Palace postar på Twitter om ni har lust att se fler bilder.
Och här finns de officiella bröllopsbilderna: Hello Magazine De är fantastiskt fina.


Floral Friday Fotos.

3 kommentarer:

 1. Så flotte peoner og syriner! Her har vi det samme flotte været og syrinene har begynt å blomstre her også. Men ikke peonene, for det er for tidlig enda. Peon er jo fint å ha som favoritt enten en er kongelig eller ikke :)
  Ha en fin uke!

  SvaraRadera
 2. Hej Ingmarie!
  Helt otroligt vackra, får nog skaffa mig några syrener till. Har en enkel vit, den är också vacker, men den mörkt lilafärgade är otroligt fin. Mina pioner dröjer ett tag, har en namnlös som alltid är först ute, den har knoppar nu också, och bara två, undrar om det någonsin blir fler.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera