fredag 12 maj 2017

Majväder

Maj månad började inte så bra, kyligaste majdagarna sedan 1947! Lövsprickningen lät vänta på sig till den 4 maj. Och sedan kom Mr Jack Frost på besök och misshandlade några av mina tidiga rhododendron. Bara 4 mm regn har vi fått de senaste dagarna..... Men nu har det vänt! Kylan har dragit sig tillbaka och solen skiner.  Idag går det tom att sitta ute och äta middag.

Rhododendron Teddy Bear igår morse.  


Teddy Bear ikväll. 


 Rhododendron Jacksonii. 


Första pionbuketten har inhandlats idag. Ja, ni ser väl att det är den underbara Sarah! Och clematisen tror jag är Blue Pirouette. 


Har lyckats färdigställa min fjärilskudde. Litet finlir kvar, bättre innerkudde bland annat. Har redan klickat hem ett nytt broderi.


Historien om den misslyckade tulpanodlaren. Strax innan jul hittade jag en påse med tulpaner i blomsteraffären. Fick den för 15 kronor. Tog hem tulpanerna och planterade dem i en kruka, som jag ställde under tak på terrassen och sedan glömde bort. Utfallet blev inte precis lysande.....


Floral Friday Fotos
Blooming Friday

5 kommentarer:

 1. Så vakre Rhododendron! Altså tulipaner i krukke får jeg bare ikke til.
  Ha en fin maihelg!

  SvaraRadera
 2. Vare rhododendron, ja, og så langt de er kommet hos deg! Den puten vil jeg også ha... :)
  God helg!

  SvaraRadera
 3. Vakre skulle det jo stå... ;)

  SvaraRadera
 4. Vacker bukett med pion och klematis. Sarah och de andra kommer fint upp i rabatterna. Satte också tulpaner i kruka, den ena blev över förväntan, medan de andra torkade ut helt.
  Fantastiskt broderi.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 5. Vackert broderi och kudde! Kommer ihåg ditt Kaffe Fassett broderi och försökte hitta ett själv på tradera utan resultat. .. Buketten var härlig och påminner om att nu börjar pionerna blomma. Jag hade en frösådd som skulle blomma första gången och som tack och lov slog ut innan jag åkte bort. Nu fick jag se blommorna :)


  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera