lördag 17 mars 2018

Long time no see.....

Vintern har inte varit så rolig i år.  Den inleddes med regn och hård blåst/storm, vecka efter vecka.  Vi gav upp och flög iväg till  Lanzarote.
Någon vecka efter hemkomsten fick vi influensa, först DH och sedan jag. Det var väl inte precis 'Influensan från Helvetet', men den var seg och långdragen och mycket jobbig. Jodå, vi har tagit influensaspruta, men i år verkar det som vaccinet haft mycket dålig skyddseffekt. Sedan fick vi in kyla från Sibirien och en hel del snö i mars. Så SMHI:s och DMI:s och övrigas prognoser för vintern 2018 har träffat rätt, en vargavinter har vi haft och den är inte över än. Nu utlovas bättre och varmare väder i april och maj, alltså varmare väder än vad som är normalt under dessa månader. Hoppas att de prognoserna stämmer också......

Åkte förbi Träslövs Trädgård  i Varberg igår. De hade 'smygöppnat' och 
sålde bl a dahliarknölar och litet annat.  En onamnad martagonlilja fick ockå följa med hem. Penséer och påskliljor fick vänta eftersom vi har nattemperaturen ner mot -10C f n. 


Vilka sorter jag köpte? Café au Lait, Chat Noir, Labyrinth och Tsuki Yori No Shisha.  Har också sett stavningen Tsuki Yorine Shisha. Lär betyda 'Messenger from the Moon', alltså budbärare från månen. Bilden nedan är från Andy Vernons bok The Plantlover's Guide to Dahlias ovan till höger. Kommer att tjuvstarta mina dahlior inomhus senare i veckan. Någon som startat liljor inomhus så här tidigt på året?

PS! Har beställt litet fler liljor och dahlior på webben. De blir försenade då även övriga Europa haft sibirisk kyla och dahliarötterna kan skadas under transporterna.Captain's rest, ett litet strandhus i Tasmanien har vandrat runt på sociala 
medier den senaste tiden. Visst är det mysigt. 
2 kommentarer:

  1. Hej Ingmarie!
    Låter härligt med värme och sol, skönt att kunna fly från kylan. Vi har haft några riktigt fina soliga dagar, och jag har nästan fått en känsla av vår. Hoppas på det. Skickade iväg en beställning på Dahlior igår, och Café au Lait var en av dem. Hoppas verkligen att april och maj blir riktigt varma och sköna.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. I hope you are feeling better now. Certainly your new plants give you something to anticipate with joy!

    SvaraRadera