söndag 22 oktober 2017

Väderomslag

Förhösten har gått över till senhöst, temperaturen har sjunkit några grader. Här har varit litet mörkt och dystert den senaste veckan. Vinden har varit sydlig och molnen har färgats mörka av de stora skogsbränderna i Spanien och Portugal och har skymt solen. 

Kaffe Fassett gör så underbara broderier (och mönster till tröjor att sticka och lapptäcken att sy). Har just färdigställt hans broderi  'Floating Peony', inköpt hos Ehrman Tapestry i England. Det fick bli en tavla. Träramen hade jag sedan tidigare. Jag tycker om att återvända saker och ting. En del efterarbete kvarstår. Baksidan var litet bucklig efter många år på vinden. Kanske får DH såga till en ny baksida? Vi väntar litet och ser vad som händer nu när tavlan kommit upp. Får inhandla litet nubb mm för att få bättre sträckning på arbetet. Bakgrunden på det ursprungliga mönstret är grön men jag fick köpt extra rött garn hos Ehrmans för att byta bakgrundsfärg. 


Ett litet mer detaljerat foto. 


Här är en tröja som jag stickade efter ett av Kaffe Fassetts mönster för några år sedan.


Floating Peony' tog nästan fyra månader att färdigställa. Måtten är 50 x 50 cm, ungefär 40 000 stygn. Men jag är heller inte så flitig till att sy sommartid, då trädgårdsarbete mm konkurrerar om tiden.


I år har jag haft ett riktigt 'liljeår'! Den sista liljan blommar fortfarande i min trädgård. Det är en Lilium speciosum album (nr 2 på mitt bildcollage nedan) som vägrar att ge upp. Jag är litet av en  'periodare', förra året hade jag ett irisår, året dessförinnan ett pionår etc. Kanske nästa år blir ett dahliaår??? Jag var ju inte riktigt framgångsrik som dahliaodlare i år.


 På mitt nattduksbord ligger det just nu en ganska så blandad bokhög av gammalt och nytt. Jean M Auels sjätte bok om stenåldersflickan Ayla 'De målade grottornas land'
 stod i bibliotekshyllan mitt framför mina ögon, så den fick följa med hem. Antagligen inspirererades jag av Karin Bojs bok nedan.


  CT Karlssons bok 'Högt Fall' utspelar sig i Glommen och Falkenberg och det gör ju att boken för mig har en hög igenkänningsfaktor vad gäller miljöer mm. Litet småtrevlig bok. Och varifrån det höga fallet sker, kanske ni kan räkna ut genom att se på omslaget till boken, som gjorts av författarens dotter

Mosaic Monday
Blommig Fredag
Floral Friday Fotos

6 kommentarer:

 1. Hej Ingmarie!
  Tavlan blev väldigt fin, snyggt tillsammans med kuddarna. Vackra liljor, mina blommade fint, förutom Roselily Annica som torkade innan den slog ut. Kanske den torra sommaren, och för lite vatten. Däremot hade jag ett fantastiskt dahliaår i år. De fick flytta in i en specialbyggd box, med mera utrymme för rötterna än i krukor, och det gillade de.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 2. Gorgeous mosaic, Ingmarie. Just beautiful!

  SvaraRadera
 3. Your needlework is beautiful and so are the flowers they all make such lovely mosaics too, thank you for bringing them to Mosaic Monday this week.

  SvaraRadera
 4. Some of my favorite things ... gorgeous lilies, beautiful Kaffe Fassett embroidery and knitting. Wonderful! Happy Monday!

  SvaraRadera
 5. I am totally in love with your Peony needlepoint...it is sublime! And what gorgeous flowers as well. So much inspiration and joy for the eyes. Thanks for sharing!

  SvaraRadera
 6. Hello Ingmarie, your peony needlepoint is gorgeous. What a lot of work. I'm glad the lilies did so well this year. Beautiful mosaics.
  I'm reading the Mosaic Monday posts late this week.

  SvaraRadera