lördag 23 september 2017

Höstdagjämningen

inföll igår ikväll den 22 september kl 22.02. Nu säger vi adjö till den som sommar som lyst med sin frånvaro under större delen av 2017. Den gråmulna och blåsiga sommaren kallar jag den. Men i morgon mina vänner, då skall solen skina och vi skall få +21 grader på dagen enl SMHI.

Har varit ute och ätit med vännerna K och M. Det är Gustaf Bratt som serverar fredagsluncher under vinterhalvåret. Jättegott och fräscht. Tyvärr glömde jag kameran hemma..... Förra året när  vännerna  var här vid ungefär samma tid så hade vi strand- och badväder. SIQ!
Gustaf Bratt


Fortfarande litet krukor och liljor som blommar fortfarande. Bollkrysset fick jag av mina fina vänner.


Livet blir inte alltid som man tänkt sig. DH drabbades av svåra njurstensanfall akut och förloppet blev långdraget. Så efter flera besök hos läkare, sjukhus och röntgen bestämde vi oss för att ställa in semesterresan till Kreta. Such is life och det går ju fler flyg i framtiden, så det blir säkert bra.

Ett besök på favoritplantskolan Träslövs Trädgård
hann jag med i veckan som gick! Collaget nedan är därifrån.


           

Alltid ledsamt att packa ner sommarkläderna  varje höst tycker jag.
Men ovan syns litet klassiska kläder hittade på Pinterest för några år sedan Hos FiftynotFrumpy tror jag. Men Susan har hunnit fylla 60 sedan dess.
Susan after 60

Klickade hem en polotröja från Lindex....
Två riktigt bra böcker som jag läst nyligen. Rekommenderas verkligen.Men den bästa av de böcker som jag läst under september månad blir denna.
Min europeiska familj de senaste 54 000 åren 
av Karin Bojs. Den kom ut 2015 och fick Augustpriset för Årets svenska fackbok
Att boken legat och väntat på att bli läst av mig i över två år är ofattbart. Det finns massor av recensioner på nätet men vill du bläddra litet boken och läsa de första sidorna så kommer det en länk här. På bildcollaget ovan syns Lejonmannen snidad av mammuthorn för 55 000 år sedan och Ötzi
ungefär 5300 år gammal.
Smakprov
4 kommentarer:

 1. Nu är hösten här på riktigt. Och den har börjat bra, helgens väder har varit molnigt, varmt och nästan ingen blåst.
  Snygga krukor du har. Jag har inte fått köpt något till höstkrukorna ännu.
  Jättefin polo du köpt, och snygga klassiska outfits. Stort gilla på det.
  Trist att ställa in en resa man sett fram emot, men det blir så ibland. Och som sagt, det kommer fler tillfällen. Hoppas DH mår bättre nu. Krya!
  Ha en fin söndag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. A fascinating collection of mosaics for us to gaze upon this week, love the horse head statue and your stunning lilies.
  Happy Mosaic Monday.

  SvaraRadera
 3. Lovely plants in pots. A visit to a nursery or garden is always a good idea!

  SvaraRadera
 4. Your lilies are lovely in spite of the rainy summer you had. Perhaps the sun will shine now, in early autumn, as it's doing here this week. Your mosaics are lovely. The books sound interesting.

  SvaraRadera