söndag 9 april 2017

En sorgens tid

Den svenska flaggan vajar på halv stång på många orter här i Sverige. På fredagseftermiddagen genomfördes en terrorattack på Drottninggatan i Stockholm. En lastbil kapades och kördes in i i en människomassa. Fyra människor dog vid attackenm varav en 11-årig flicka på väg hem från solan.  Sammanlagt 15 människor fördes till sjukhus. Fyra av dessa är mycket allvarligt skadade.


Befolkningen i Stockholm visade att 'enade vi stå, söndrade vi falla', och visade en otrolig sammanhållning och hjälpsamhet, som känns mycket glädjande.
Polisen gjorde en mycket fin och stark insats och Stockholmarna tackade polisen genom att inte bara lägga blommor på olycksplatsen, utan också att täcka polisbilar med blommor....


Allas våra varma tankar går till dem som dog, de skadade och deras anhöriga.
Förra veckan dödades och skadades ungdomar från där vi bodde tidigare i en olycka. De var på väg till fjällen med buss för att åka skidor.


Det händer många fasanfulla saker i vår värld nu. Gasattacken som drabbade oskyldiga i Syrien, USA:s robotattack som svar på attacken. Vi känner nog alla att terror och krig måste få ett slut.