lördag 7 maj 2016

I min trädgård just nuJa nu är den äntligen här,  den magiska månaden Maj och med värme och helt fantastiska, soliga dagar. Underbart! 


Rhododendron blommar överdådigt.


Och fina buketter kan plockas in. I buketten finns rh. Jacksonii, taliense Honigsduft  och roxieanum. 


Bredvid min stol på terrassen ligger två nya böckerHar ju börjat på boken 'Konsten att städa' av Marie Kondo. Den handlar inte om ren städning utan om konsten att rensa ut och organisera sitt hem.  Boken är tydligen såld i mer än 2 miljoner ex. Jag blir litet full i skratt, då den svenske översättaren ideligen använder uttrycket 'ordning på torpet'.....


Det finns många spännande ranunkler. Ranunkler och anemoner köper jag ofta och gärna när det finns litet spännande sorter hos blomsterhandlarna i vår lilla stad, som ranunkeln ovan som jag tagit foto på.  Boken 'Ranunkler' är nyutkommen och är skriven av Paula Modig, som tidigare skrivit om trädgård & mat på Italienska Rivieran.

Tack för förfrågningarna om mina pioner. Tyvärr verkar det vara mycket svårt att få bort pionmöglet. Jag plockar fortfarande bort 'mögliga' blad och stjälkar. 

Ett varningens ord: Ni som har problem med botrytis och/eller Cladosporium paeoniae, tänk er för innan ni köper dyra pioner. Pröva med de litet billigare och friskare sorterna, t ex Festiva maxima och Sarah Bernhardt först. Det är alltid trist att förlora en pion men betydligt kännbarare om priset är i tusenkronorsklassen. 


5 kommentarer:

 1. Ser rofyllt och skönt ut vid din bänk, och en vacker bukett. Tråkigt med Pionsjukan, hoppas det löser sig. Är så glad över mina pioner.
  Önskar dig en fortsatt fin helg/Marika

  SvaraRadera
 2. Flotte Rhododendron!
  Tror jeg trenger den ryddeboken...

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt det ser ut i er hörna, nu är det verkligen härligt att få vara ute och njuta allt som bara exploderar i rabatter och på träden. Ha det gott och njut dina böcker, ska nog läsa den där med ordning på torpet(läs kolonin)
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. How lovely!
  Many thanks for joining the Floral Friday Fotos meme, I look forward to your next contribution.

  SvaraRadera
 5. Så fin uteplats du har! Bra tips med böckerna, den med städning får jag nog beställa, jag behöver lite "ordning på torpet" hi hi...
  Har precis köpt några pioner men det fick bli Sara B, alltid pålitlig!
  Önskar dig en skön fredag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera