fredag 8 januari 2016

Nytt År

Ja nu har vi 2016! Nytt år och nya projekt. 
Vad var det nu min äldre släkting alltid sade när jag påbörjade något mer omfattande projekt? 'Du har nog tagit dig vatten över huvudet nu, Ingmarie'! löd orden. Har länge haft ett gott öga till Kaffe Fassets broderier och speciellt pionbroderierna. De två första fotona nedan har jag haft liggande i min dator i flera år.  Så när jag förra året såg ett påbörjat broderi på eBay kunde jag naturligtvis inte låta bli att bjuda på det trots köpstopp. Och jag vann budgivningen. Om jag kan brodera? Njaa, har broderat några små enkla julsaker på arbetsplatsen i pysselgrupp inför julen. Men det finns ju YouTube och böcker, som visar hur man skall göra. Bland annat har jag sedan många år Kaffes bok 'Praktfulla Broderier´',  Broderiet blev liggande några månader medan jag samlade mod. Men nu går det långsamt framåt. Och den som påbörjade broderiet var heller inte en så skicklig brodös, hittar litet småfel här och var och det känns jätteskönt. PS! Det är kudde nr 2 jag håller på med.    

Och boken 'Praktfulla Broderier' har stått sig genom åren. I den finns en hel del fantastiska arbeten. Den finns fortfarande att köpa på secondhand t ex hos 
Bokbörsen trots att det är mer än 25 år sedan boken kom ut på svenska. 


Veckans tema ho Blommig Fredag är Drömmar och Visioner. Liljan i mitt bildcollage är drömlikt vacker och doftar svagt men härligt. Drömmer fortfarande om ett växthus och har visioner om en mer strukturerad och ogräsfri trädgård! 

15 kommentarer:

 1. God Fortsättning... Så vackra kuddar otroligt fint! Växthus förstår att det är en av dina drömmar, minns när jag själv drömde om ett! Ha drt gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 2. Vilka fantastiska broderier, rena drömmen! Trevlig helg och God fortsättning! /Lotta

  SvaraRadera
 3. Så otroligt fina kuddar! Förr innan datorns värld gjorde jag många speciella broderier. Nu blir jag otroligt sugen på att skaffa boken Praktfulla broderier. Jag har visserligen ett japanskt broderi liggande men de jättesmå stygnen och det otroliga räknandet gör mig trött i ögonen.
  Kul att läsa om dina årsprojekt.
  Luna

  SvaraRadera
 4. Drømmer skal man ha! Jeg drømte om og grublet på veksthus i flere år før jeg faktisk klarte å virkeliggjøre drømmen...
  Lykke til med lekkert broderi og hagedrømmer :)

  SvaraRadera
 5. Så otroligt fint broderi.
  Ett smycke för hemmet och det är så roligt att kunna säga att man har gjort det själv.
  Det är så avkopplande att brodera, jag gjorde det för ett par år sedan men har haft långt uppehåll.
  Nu blir jag inspirerad jag får nog köpa ett broderi.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 6. Mycket vackra broderier, Kaffe Fassett har så vackra mönster.
  Trevlig helg!
  Marika

  SvaraRadera
 7. Har också böcker av Kaffe som jag bläddrar i ibland. När jag läste om ditt fynd förra gången googlade jag genast... Men la köpstopp på mig själv. Men en dag så... ..bara för det är pioner och bara för det vackra :)


  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 8. Har hans bok om stickning med så vackra modeller.Men lite för jobbiga att själv ge sig på.Och hans broderier är underbara.Den kudden kommer bli fin var du en sätter den.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 9. Lykke til med dette fantastiske broderiarbeidet. Blir jo nydelig da. Liljene er også flotte. Ha ei riktig fin helg. Hilsen fra Liv

  SvaraRadera
 10. Heisann... tillykke med broderiprosjektet. Dette klarer du! Tenk bare på hvor vakkert det blir.
  Nydelige bilder og fin drøm. Jeg har ikke fått deltatt på Blommig Fredag i år, dvs 2015, har ingen passende bilder på lager. Jeg har nesten alltid "ferske bilder" på bloggen - og da er det vanskelig å finne et som kan illustrere tematikken, dessverre. Ha en skjønn lørdagskveld og søndag ;:OD)

  SvaraRadera
 11. Hold da op hvor er du sej, sikke et projekt - hvor er den FLOT, jeg glæder mig til at følge projektet.
  God søndag.
  Mange hilsner
  Anita

  SvaraRadera
 12. Oj, vilka broderier du ger dig på, imponerande! Växthusdröm är en bra dröm :) Oavsett den förverkligas eller ej är ju drömmandet alltid trevligt!
  Ha en fin kväll!
  /Gunilla

  SvaraRadera
 13. Great shots of the real and embroidered flowers!
  Many thanks for joining us at Floral Friday Fotos!

  SvaraRadera
 14. eToro is the ultimate forex broker for beginner and full-time traders.

  SvaraRadera