onsdag 28 oktober 2015

Oktober fortsätter att bjuda på fint väder

Förra året på sensommaren skrev jag: Vilken Sommar! Nu när oktober snart är över skriver jag: Vilken Höst! Idag har jag suttit ute i solen i T-shirt och tunna bomullsbyxor med min stickning och mina böcker i två timmar. Längre fram i veckan får jag nog vattna mina rhododendron inför vintern. Den här torkan är inte så bra för många växter.

Och en vacker blomma fick jag. 


Veckans tema i Blommig fredag är: Färgbomb! 
Pionen 'Flame' har en starkt intensiv ceriserosaröd färg.
Måste erkänna att jag har litet blandade känslor när det gäller denna pion.


En annan färgstark pion är 'Svarte Petter'. Den tycker jag däremot mycket om. Det mörka bladverket på våren/försommaren är verkligen fint.


Familjen har varit här i helgen så vi har haft fullt upp, så dator och Internet har fått vila.  Här serverades kasslergratäng till middag, bra rätt till många.
Receptet? Janssons frestelse men byt ut ansjovisen mot strimlad kassler.



Och till sist så har vi veckans böcker. Den blå maten av Henrik Ennart och Niklas Ekstedt är mycket intressant och trevligt skriven. Massor av recept också. Fick den som present. Övriga böcker har jag lånat på vårt eminenta bibliotek, som verkligen köper in många spännande böcker i olika kategorier. Bränd himmel av den engelska deckardebutanten Gilly Macmillan är mycket, mycket bra. Här kan du läsa om boken från förlaget Modernista: Bränd Himmel.




Litet musik? Jacques Brel sjunger Ne me quitte pas......
På svenska Du får inte gå....

Floral Friday Fotos
Blooming Friday
Mosaic Monday

30 kommentarer:

  1. Fine captures.... And Jacques Brel. I' m a great, great Fan. Love most "La valse a mille temps", and of course "Le Bonbons"!

    Wish you a good evening.

    SvaraRadera
  2. Det går så fort nu knappt så jag fattar att det är en ny vecka. Här är också fullt upp med städning bakning matlagning inför den kommande helgen då vi ska lägga taket med goda vänners hjälp. Men först halloween med barnbarnet och dotter. Hösten är så härlig , den kommer nog att gå till historien som den finaste på läänge. Pioner är underbara och det är inte utan att jag längtar lite till det är daxs igen.
    Ha det gott i slutet av veckan
    kram Meta

    SvaraRadera
  3. Tack för påminnelse om att vattna rhododendron, här är extremt torrt.
    Allt gott!

    SvaraRadera
  4. The hydrangea and roses are a knockout.

    SvaraRadera
  5. Pioner tillhör mina favoriter, och dina är riktigt fina. Har också en som har en väldigt stark färg, men den tilltalar mig mer och mer.
    Ha en fin helg!
    Marika

    SvaraRadera
  6. Så vakker bukett! Heldige du. Her er det grått & rått i dag på min fridag.
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  7. Så nydelig den 'Flame' er! Den har jeg ikke sett før. 'Black Peter' hadde flotte blader.

    God helg!

    SvaraRadera
  8. Vacker bukett!
    Konstigt det där med färgstarka blommor och hur en del bara kan bli för mycket. Har en chockrosa ros 'Morden Centennial' frisk och fin, men är helt enkelt för mycket. Samtidigt konstaterar jag att någon pion verkar ha samma rosa ton men känns helt ok, eller är den kanske något ljusare i mitten... är det nåt med lystern... Gillar i alla fall dina pioner och nu ska jag lyssna på lite Brel.
    Fin helg
    Anette

    SvaraRadera
  9. Jag bara älskar den första pionen! Så vacker! Och en fint komponerad bukett, det kanske är det som gör det. Hur som helst så är pioner bland det vackraste som finns i trädgården. Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  10. Vilka vackra färger du har både här och i ditt förra inlägg! Jag bara smälter!
    Buketten är helt underbar, så läcker kombo.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  11. I like that first shot very much. October here has been fine too as we are still walking around in flip-flops. Earlier this week humidity was 91%, today it dropped to 71% and is 80 degrees or higher.

    SvaraRadera
  12. I like that first shot very much. October here has been fine too as we are still walking around in flip-flops. Earlier this week humidity was 91%, today it dropped to 71% and is 80 degrees or higher.

    SvaraRadera
  13. Hej! Den där Svarte Petter verkar vara en tjusig herre, men frågan för mig är platsen, för det börjar bli fullt här och var....Jag har Brel på svenska på en gammal LP här hemma....Underbar musik! Trevlig helg! Hälsn AnnA

    SvaraRadera
  14. "Bränd himmel" är redan reserverad på biblioteket. Har många pioner men 'Svarte Petter' skulle kunna hamna på önskelistan. Underbar bukett i ovanliga färger.
    Trevlig helg!
    /Anette

    SvaraRadera
  15. Tack för alla goa tipsen! Svarte Petter har jag gått och sneglat på ett tag nu så den måste nog skaffas nästa år.
    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  16. Underbar höst, visst är det... Härliga bilder från sommaren, färgerna Svarte Petter bjuder är fantastiska!
    Ha det gott!
    /Katarina

    SvaraRadera
  17. Tack för påminnelsen att vattna roddisarna. Fin bukett!!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  18. Tack för tipset av Bränd Himmel...Jag kommer ladda hem den på Storytel för jag gilla jättemycket att lyssna på böcker. Då hinner man göra en massa tråkiga saker medans boken går :)
    Men nu är det här en trädgårdsblogg och sista åren har jag börjat "samla" på pioner men Svarte Petter har jag inte.... Got to have :)

    Kram

    SvaraRadera
  19. Vilken fin bild du har tagit på det vackra buketten! Otroligt läcker bukett!

    SvaraRadera
  20. Hello, what a lovely bouquet! Pretty peonies! Your meal looks delicious! Lovely images and post. Happy Monday, enjoy your new week!

    SvaraRadera
  21. Hei!
    Peoner er noe av det vakreste jeg vet. Svarte Petter har jeg aldri sett. Den er vakker. Nydelig bukett du har fått.
    God mandagskveld! Anne

    SvaraRadera
  22. That vase is lovely and the peony bright...just was cutting down the fading peony foliage in my garden...warm here too now!

    SvaraRadera
  23. En 'svarte Petter' skulle jag nog också vara glad över. Fantastiskt vacker i färgen. Måste hålla med dig om att de skrikigt rosa inte är min favorit heller, fast jag har flera av dem som växte här när jag flyttade in.
    God kväll!
    Katarina

    SvaraRadera
  24. Your flowers are so elegant!! Lovely!
    Have a happy new week!

    SvaraRadera
  25. It sounds like you've had a busy and fun weekend. Your pork dish looks delicious. I was struck by the beauty of the hydrangeas combined with the roses. I think I have a few white or pale pink roses left and the hydrangeas are that lovely dark color. Beautiful! Have a wonderful week.
    Oh, I see you have All the Light We Cannot See in your pile of books. Did you enjoy it? I did, very much so.

    SvaraRadera
  26. The first photo is a lovely combination of colour and I fell in love with the emerging foliage of Peony 'Black Peter'. This one is new to me and I shall keep an eye out for it.

    SvaraRadera
  27. Great post! The flowers are absolutely beautiful and Jacques Brel brought back many memories.
    Many thanks for taking part in the Floral Friday Fotos meme.

    SvaraRadera
  28. Tack för den underbara musikvideon! Vilken tolkning av en underbar låt av en fantastisk artist. Vilket ansikte! Jag trodde och berördes av vartenda ord - utan att kunna franska.
    /Anja

    SvaraRadera