torsdag 20 november 2014

Novembermörker.....

Det är inte så mycket som är bra med november månad, det är årets gråaste och tristaste månad för mig. 2-3 timmar sammanlagt  är den tid solen visat sig hittills under hela månaden. Det är minsann inte så lätt att tänka positivt då. Det är som är fint är att affärerna börjar fyllas med julblommor. Kolla mina amaryllis i headern ovan. Foton från föregående år. Just nu har jag fyra, sju,  elva nya amaryllis på tillväxt i fönstren i mitt hus. Och det lär komma flera inom kort. PS! Susanna Rosén har skrivit en så fantastiskt fin bok om julens blomma nr 1. En riktig önskejulklapp för oss
alla amaryllisälskare.

Amaryllis - Älskad vinterblomma.


 Bilden ovan är tagen av Susanna Rosén och kommer från boken.


Azaleorna är mitt collage är också från tidigare år.I ett av de senaste numren av månadstidningen Residence finns det ett reportage med foton från Marie Olsson Nylanders nya hem i Höganäs. Kom mig att tänka på ett bildcollage som jag gjorde av foton från  hennes gamla hem i Arild. (Också publicerat tidigare i Residence.) Fint eller hur?


'Ur led är tiden' är ett citat från Shakespeares Hamlet. Och nog kan jag hålla med om det.
Idag har ytterligare två av mina irisar nya knoppar på väg att slå ut......


Och julros nr 1 blommar.....Blooming Friday.
Floral Friday Fotos
Todays Flowers

19 kommentarer:

 1. I have never seen such a wonderful collection of Amaryllis. Tom The Backroads Traveller

  SvaraRadera
 2. Herlige Amaryllis! De kommer opp fra kjelleren nå. Vakreste 'Papilio' venter på å spire i ny jord i vinduskarmen, og flere følger...

  SvaraRadera
 3. Skulle behöva om så bara en amaryllis till jul. Undrar vilken; vit, rosa, röd, flerfärgad, enkel eller duddel, kanske helt fylld, liten eller stor...vi får se vad som jag får tag i.
  Väldigt stilig julros!
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Vacker julros!! Amaryllisarna är på gång här också fast några ska få flytta ner i den svala matkällaren ett tag. Inredningsbilderna - gillade stilen med en skön blandning av gammalt och nytt med en luftig känsla. Tack för tipset.

  Ha en bra helg! Carina

  SvaraRadera
 5. Ytterligare en julros som blommar. Har sett så många på bild hos bloggare den här hösten. Vilka underbara amaryllisar. Jag brukar driva upp själv men i år blev det inte av pga en semesterresa. Men Susanna Roséns bok fick jag i julklapp förra året, älskar den. Och som tur är finns det amaryllisar att köpa.

  Önskar dig en fin novemberhelg!
  /Anita

  SvaraRadera
 6. Väldigt fina bilder, nåt att glädjas åt!
  Trevlig helg, hej Ewa :)

  SvaraRadera
 7. Så vackra bilder jag får nu lust att köpa lite lökar till jul det tackar jag för :)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 8. Jag gillar både amaryllisarna och azaleorna. Jag kan inte heller komma på någonting bra med november. Det har varit så otroligt grått och trist.

  SvaraRadera
 9. Så många fina bilder! Det finns trots allt mycket vackert denna månad.
  Ha det gott!//Ulrika

  SvaraRadera
 10. Ja ! Denna november är för mig en magis dito. Men, Shakespearcitatet stämmer när du visar att irisar vill upp i luften och blomma lagom till advent!
  /Anja

  SvaraRadera
 11. Så vackra bilder du visar! Gillar din header också!

  SvaraRadera
 12. Vidunderlige bilder. Et syn uten like med alle Amaryllisene. Du er en dyktig fotograf. Ha en fin søndag.

  SvaraRadera
 13. Greetings Ingmarie, your flowers are gorgeous, a wonderful display and your photos of the lovely home are fantastic. Thank you for linking with Today's Flowers and I wish you a very happy week.

  SvaraRadera
 14. oj så mycket fina amaryllis du har/hade. Jag har inte köpt någon i år för det finns bara röda och någon enstaka vit. Lökarna jag har sedan tidigare ser inte lovande ut. :(

  SvaraRadera
 15. The flowers are all so beautiful.

  SvaraRadera
 16. Your captures with the beautiful Amaryllis are fantastic! The Amararyllis bring's colour in our November grey days. Thank you for showing us :)

  I wish you a very good werk, Heidrun

  SvaraRadera
 17. .... by the Way: I' m now under your List blogfriends and put your Blog in my Blogroll

  SvaraRadera
 18. Delightful shots of these bright and cheery plants. Just as well you can grow them indoors in winter.
  Thanks for taking part in Floral Friday Fotos!

  SvaraRadera