torsdag 18 september 2014

Fint höstväder

har vi just nu, med soliga och varma dagar. Tyvärr har jag fått en kraftig förkylning, men har i alla fall varit ute och plockat några hortensiakvistar.Tur i oturen är jag fått mina beställda böcker från England Ni vet väl att Amazon förmedlar secondhand böcker? Så om ni letar efter någon engelskspråkig trädgårdsbok som kanske inte längre finns att köpa hos de vanliga internethandlarna, så kolla på Amazon.co.uk./


Det är boken längst till vänster som är det senaste inköpet, 'The Tulip Anthology', photographs by Ron van Dongen. En helt underbar bok för personer som lider av tulipomania och tycker om att fotografera blommor och det gör ju jag. Fyndpris och boken var i nyskick. Att jag sedan tidigare har en del böcker om tulpaner låtsas vi inte om. Böcker, speciellt då trädgårdsböcker, kan man aldrig få för många av eller hur? Ett uppslag ur boken: Kul att hitta nyinköpta 'Flaming Purissima' i boken. Vill du ha en mer info om boken i form av sneak peak följ länken Blog Oregon live


Blooming Friday 
handlar denna veckan om 'sommarplåga'. Ja det är ju inte så mycket som är plågsamt under somrarna här men skall jag välja något, så är det sniglarna och främst då den spanska mördarsnigeln. Den har jag tyvärr inga bra foton på just nu så här får ni se en vanlig 'snäcka' istället. De är fenomenala på att klättra.


Floral Friday Fotos


16 kommentarer:

 1. Att läsa blomsterböcker det är ett nöje som jag unnar mig ganska ofta. Tulpanboken gillade jag skarpt.
  åsså de där sniglarna de är ett gissel varje blomma har hål i bladen, det gillas inte här.
  Önskar dig god bättring
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. The snail looks very interesting, but not in my garden. Tom The Backroads Traveller

  SvaraRadera
 3. Magnificent blog, with extraordinary photo, perfect and processed to provide a great beauty.

  Regards!

  SvaraRadera
 4. Vilken häftig bild på snäckan. Helläcker med droppen som hänger!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Mördarsniglar har jag inga och inte så många med hus heller ...jag får vara glad så länge jag slipper. Jätte fin bild med den klättrande snigeln!!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder! Läcker bild på snäckan! Krya på dig!

  SvaraRadera
 7. Så tråkigt att du dragit på dig en höstförkylning. Hoppas den försvinner fort! Och vilken härlig bok du köpt. Tack för tipset, hade ingen aning om att det gick att köpa secondhand-böcker från Amazon. Din samling med tulpanböcker verkar vara riktigt ögongodis för en tulpanfrossare. Njut av dom nu, ha en härlig helg och krya på dig!

  /Anita

  SvaraRadera
 8. I know snails are not welcome in gardens, but I think they are very interesting looking creatures. I love your snail photo.

  SvaraRadera
 9. Åh, vilken läcker bild på snäckan! :) Och vilket superbra tips med brittiska Amazon! Tack - ska genast in och 'förköpa' mig! :) Trevlig helg! :) Mia

  SvaraRadera
 10. Vacker bild på en otäcking....krya på dig....<3

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 11. Snygg bild på snäckan. Jag har haft snuva hela veckan. Krya på dig.

  SvaraRadera
 12. Snäckan är ju faktiskt vacker men fy som den och m-snigeln tuggar i sig. En riktig sommarplåga!
  Ha det fint

  SvaraRadera
 13. Vilka härliga tulpanböcker! Flaming Purissima ska jag hämta från Botan i veckan. Ska bli kul att se den blomma till våren.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 14. Great shots. Aren't gardening books just fantastic to leaf through and read?
  Thanks for taking part in Floral Friday Fotos. Hope to see you contributing again this week!

  SvaraRadera
 15. You might be qualified to get a $1,000 Amazon Gift Card.

  SvaraRadera