onsdag 19 juni 2013

Semestertider/Bloggpaus


Ja mina vänner, det har blivit litet glest mellan inläggen nu i sommar. 

Mycket har skrivits om Cecilia Sundholm och hennes kärlek till pioner. Cecilia finns bl a med i Eva Robild och Görgen Perssons bok om Pioner och flera tidningsreportage har gjorts om henne. Jag har tidigare varit på besök hos Cecilia i piontider när hon bodde i Särötrakten. Nu för tiden bor hon mycket närmare mig, närmare bestämt i Tvååker i Halland. Sedan 2009-2010 har hon anlagt en ny trädgård, ja en riktig park, med alla de fantastiska pioner hon samlat på sig under årens lopp. I Cecilias trädgård finns det också massor av fina perenna växter, spännande buskar och en riktig sagodamm, som trollsländorna svävar över. Cecilias specialitet är gamla franska pioner, men hon har också under årens lopp fått ta över spännande, äldre pioner utan namn av olika "pionvänner". Många har hon genom träget detektivarbete lyckats hitta namnen på, men långt ifrån alla. Och hennes pioner är sanslöst vackra och frodiga. Det är rent otroligt att trädgården är "så ung" som den är. Så om du älskar pioner och har tid och möjlighet, så är Cecilias Trädgård & Design verkligen en underbar park att besöka. Bildcollaget nedan är från hennes trädgård.Cecilias Trädgård & Design

Nu är snart mina pioner överblommade här hemma. Underbart är kort, alldeles för kort! Vi åker nu iväg till ett av våra favoritställen här på jorden: Ön Bornholm. Det är något alldeles speciellt med öar tycker jag.
Där blir det trädgårdsbesök, vandringar, fyrbesök, fjärilsskådande och mycket, mycket annat. Så nu blir det bloggpaus ett tag. Jag tittar naturligtvis in här emellanåt. Ha en riktig bra sommar alla!

 

2 kommentarer:

 1. Om jag någonsin kommer i närheten så...Har har nyss den elfte pionen slagit ut. Ungefär 20 kvar, säsongen är lång!
  Glad midsommar och skön sommar till dig.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Beautiful photos!
  Greetings from, RW & SK

  SvaraRadera