torsdag 19 november 2020

Amaryllisens dag

 är det idag den 19 november. Här i vår lilla stad har man redan börjat 'julpynta' och satt upp adventsbelysningar på gator och torg. Jag har också sett utomhusbelysningar uppsatta och adventsstjärnor och ljusstakar i fönstren hos grannarna när jag varit ute och promenerat. Det kanske känns extra angeläget i år med att börja tända upp därhemma nu i covid-19-tider.

Första amaryllisen ut hos mig i år var spindelamaryllisen 'Merengue'. Litet mörkt foto men dagsljuset lyser med sin frånvaro just nu. 


Här har jag använt mig av extra belysning.Nr 2 öppnade sig dagen efter. 'Picasso' var namnet, döpt efter konstnären 'Pablo Picasso'. Den är endast ett par år gammal,  vem som har odlat fram den vet jag inte. Den ena stängeln har sex klockor, och den andra fem, så den blommar ganska länge. Nr 3 heter 'Amadeus'. Det är en knubbig, lågväxande dubbelblommande amaryllis. Också den är vit med en rosa färgskiftning mot kanterna. 


Veckans bokhög från biblioteket. Hm, stänger de biblioteket här i våra lilla stad då är jag illa ute..... Men kan ni tänka er, jag har börjat att titta på TV och Netflix.


Sara Schmidt på Brandts Indoor följer jag på instagram. Många fina 
kelimmattor och kuddar. Reportage från Saras bostad har funnit i diverse tidningar, bl a Femina.

Har fortfarande problem med blogspot fter uppdateringne. Kan tyvärr inte ta bort äldre bloggar och lägga upp nya sådana på min blogglista. Jag blir så trött!

PS! 2020-11-20 Det där med teknik och datorer är för mig ett mysterium. Idag kan jag både ta bort inaktuella bloggar och lägga till nya. 

7 kommentarer:

 1. Hej Ingmarie!
  Riktigt vackra amaryllis, Picasso är en skönhet, men han borde kanske fått en mer färgsprakande döpt efter sig. Mina dröjer nog ett bra tag innan det blir knoppar och blommor. Vädret har varit riktigt ruskigt, vi fick de första snöflingorna igår, men idag visar sig solen. Vi behöver nog lite ljus, så advent kommer lämpligt, så vi får pynta både ute och inne.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 2. Så flotte anaryllis du viser, og vakre bilder! Amadeus var helt nydelig.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marit! Ja jag har laddat med blomsterlökar nu inför advent. Litet blomsterglädje behövs verkligen i år. Ha det bra du också.

   Radera
 3. Å, du store min så flotte :o Er litt bekymert for mine. Satt dem til driving for 14 dager siden, men omtrent ingen tegn til grønt. De kommer vel.
  God helg!

  SvaraRadera
 4. Åhh vilka vackra amaryllisar. Jag har inte en endaste här, synd och skam. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Underbara amaryllis! Den där Picasso var ju för söt :) Ja nya blogger är en mardröm...min krånglar också!
  Ha en fin söndag nu.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 6. Picasso var läcker, jag har köpt Picotee flera gånger och varit besviken - den här verkar leverera. Merengue var också helt i min smak. Egentligen är alla väldigt vackra men jag måste ju sålla lite ;)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera