fredag 22 augusti 2014

En sommar som ingen annan........


Rekordsommar har vi haft 2014!

30-34C i skuggan dag efter dag, solsken, en lätt bris, avlöst av ett annat och annat värmeåskväder och någon hagelskur. Trädgården har naturligtvis inte mått bra av värmen, men vi människor har mått desto bättre. Vad gör man när det är så varmt? Lättjan tar överhanden så jag sitter under ett träd i trädgården eller ännu bättre på en strand i närheten och läser. Och jag tror att aldrig jag badat så många gånger någon sommar som denna....  Och datorn och bloggen har fått semester! Och tyvärr även kameran!




     En trave lättlästa böcker är aldrig fel i sommarvärmen. Härligt att vi har ett så bra bibliotek i vår stad.
          Kanske inte femstjärniga böcker men någonstans mellan 3,5 och 4,5 poäng för alla. God underhållning                                                                          med andra ord.



                Dagliljorna har blommat som aldrig förr i sommar. Härligt med blommor som tål alla klimat.....


Nostalgi: Paolo Conte lyssnade jag mycket på under en period i mitt liv. Här sjunger han 'Via con mer'. Det finns flera inspelningarna av sången på YouTube. Mer nostalgi: Här är sången mixad tillsammans med dansnummer av Fred Astaire och visst är det Ginger Rogers. Kommer ni ihåg dem?



Här en litet mer dramatisk dans till samma musik från filmen om Frida Kahlo 

Sommarvärmen har nu övergått i en regnig och kall tidig höst? Vad sägs om en temperatursänkning på 20 grader? Vi har fått över stora mängder regn här i Halland på fyra dagar och det har varit översvämningar på många mindre orter. Men innan regnet kom hann vi besöka grannlandet Danmark i sex dagar. Mer om detta i nästa inlägg......


Bilden kommer från Expressen som rapporterar om Katastrofläge i Halland