måndag 29 augusti 2016

Sensommarblommor

Dåligt med uppdateringen här på bloggen. Har varit iväg till Danmark för några dagars 'ferie', foton kommer så småningom. Vädret var strålande fram till sista dagen. Denna sommaren har vi verkligen haft omväxling i väderleken, tropisk hetta, kyla och skyfall.

 Innan vi åkte iväg hann jag till det stora varuhuset i Ullared och fick med mig några phalenopsisorkidéer + litet annat hem. Priset? 39 kronor styck!



Min mystiska hortensia utan namn. Inköptes i början av juli som vit men hade börjat att få gröna blommor. Och de gröna blommorna skiftar idag i rött.


Och den är så rikblommande att jag kan plocka in blommor till en bukett. 
De röda bladen kommer från min perukbuske. 

    

Hortensian hittade jag på Träslövs Trädgård i Varberg, en plantskola som definitivt är värd att besöka. Jag kör dit åtskilliga gånger varje år. Det är alltid mycket att titta på plantskolan. En vacker dag gör jag ett bildcollage därifrån men idag får ni nöja er med en 

Försommarbild. 


och en 
Högsommarbild.


fredag 12 augusti 2016

Höst redan?

Nej det få vi väl inte hoppas? Vi har haft nattemperaturer ner mot +10C här vid kusten med riktigt hårda vindar och en hel del stormbyar. Och regn! I inlandet ligger frosten och lurar och slår till när som helst. Augusti brukar annars bjuda på sol och värme men kanske tycker vädergudarna att vi fått vår beskärda del av värme och solsken för i år? Huset är tömt på folk och stränderna likaså. En sådan skillnad från den ena veckan till den andra. 

Till sensommarens glädjeämnen hör kantarellerna. Jag hittar aldrig så många men häromdagen räckte det i alla fall till en kantarellsmörgås. 



Så många liljor har jag inte i min trädgård (förutom martagonliljorna) men här är en vit lilja med rosa skimmer, som blommar litet senare under säsongen. Någon namn fanns inte på etiketten, bara sortnamet 'Orientalische Lilie'.


Det är alltid trevligt med fjärilsbesök i trädgården. Påfågelsögat tror jag är ganska nykläckt. Den tog korta flygturer men satt mest i solen.

Och på bilden under har en nässelfjäril tagit en vilopaus på clematisen 'Summer Snow'.




I sommar har vi glädjande nog haft ovanligt få mördarsniglar och liljebaggar.
Peppar, peppar...... Inte heller har vi märkt något av den getinginvasion som tydligen varit på många ställen i Sverige i sommar.

Det dåliga vädret gjorde att jag tog en biltur in till stan och biblioteket. Och vad hittade jag där, en bok till om Mallorca, skriven av Malin Berghagen. Ulvsgårds bok hittade jag ju för 14 dgr sedan. Det tar jag som en fingervisning, kanske blir det en tur till Mallorca i höst.


Vilka inredningsstilar är 'inne' bland bloggare just nu?
Frida med inredningsbloggen 'Trendenser'  har gjort en jätteintressant
sammanställning på sin blogg. Frida som korades till 'årets inredningsbloggare 2016 ' av tidningen Elle Decoration, är flitig med inlägg så sök här
 'Vilken inredningsstil gillar du'?