torsdag 24 september 2015

Ästad Vingård

Inte så långt ifrån Hallandskusten, i Åkalla bokskogar, nära shoppingmetropolen Ullared ligger det en vingård minsann. Det är Ästad Vingård som inte bara är en vingård utan också en hotell- och konferensanläggning med övernattningsstugor/rum och något så spännande som Sinnenas Spa. Tillsammans med vännerna M och K gjorde jag ett besök där i somras. Vi började med en delikat lunch och sedan blev det rundvandring. Små och stora lokaler för lunch och konferenser finns det gott om.



Här har dukningen påbörjats inför kvällens bankett. 


På sluttningarna runt om vingården växer vinstockarna! 15000 stycken!
Solaris heter druvan som odlas, första skörden var 2014 och det halvtorra vin som vi fick provsmaka sommaren 2015 var fantastiskt gott.  


Här framställs vinet.


Rundvandring i det vackra och välskötta området.


  Och ja, du kan simma med fiskar....




Och här får du en länk till Ästad vingård! Kanske har du
och vänninorna lust att hyra en stuga och ha en skön och avkopplande weekend tillsammans? Fint ställe också för planeringsdagar med jobbet.

Och till sist en liten hibiscuskavalkad. Lidlibiscus nr 2 blommar nu också och visade sig ha samma färgställning som hibiscus 1. Här har jag lekt med litet olika kameravinklar och belysningar.


Floral Friday Fotos

fredag 18 september 2015

Höst

Höst ja, fortfarande en del sol och värme men också en hel del regn. Första höststormen svepte in i natt och de tre sista dagarna har vi fått 50 mm regn. Välbehövligt. Men kvällarna blir mörkare och mörkare.......
Litet långt mellan inläggen på bloggen just nu, oron i världen har gjort att jag inte precis känner för att skriva så mycket för tillfället.  Men här kommer litet höstbilder. En vacker dubbel blå frilandshibiscus promenerade jag förbi härom dagen. 


Och här är ännu en som växer så fint i en park här i staden. 


och min egen blå Lidl-hibiscus visade sig ha den här färgen.


Husreparationer (fönsterbyte, dörrbyte mm) pågår f n och vissa rabatter är jämnade med marken för att hantverkarna skall komma till. Den rabatt ni ser nedan till vänster är utplånad men mina fina uppstammade perukbuske 'Cotinus coggygria 'Royal Purple' finns kvar. Så lusten att ta foton i trädgården har varit zero nu en tid. Dessutom har stora kameran vart inlagd på Canonsjukhuset i Göteborg för reparation. Jag har ägnat mig åt stickning (ett kuddfodral) och bokläsning istället för trädgårdsarbete. 


Veckans böcker. Visst är det härligt att vi har ett så bra bibliotek
här i småstaden. Alla böckerna på mitt foto är låneböcker! Vi är några internetvänner som har köpstopp under ca tre månader nu i höst. Så det blir inga tulpanlökar, inga bokköp, inte heller något garn och inga nya kläder. Pengarna går till en organisation som hjälper till att ta hand om alla de människor som är på flykt undan krig och förtryck.... 


Nu skall jag krypa upp i soffhörnet med nya numret av tidningen
Lantliv, som har ett stickmönster på en fin hösttröja....  Och den tidningen har jag en prenumeration på.