torsdag 19 februari 2015

Grönt är skönt!

Kommer Ni ihåg den gamla ramsan om färgerna? Blått är flott, rött är sött, gult är fult, violett är rätt, vitt är skitt......... Och så där höll man på i all oändlighet. Och slutade med: Svart är underbart!
Grönt är som sagt skönt och är veckans tema på Blommig Fredag/Blooming Fridag. Dessutom lär grönt vara en riktig modefärg i vår. Så härligt att vi alla är inne/trendiga då vi under den ljusa årstiden har så många nyanser av grönt i vår trädgårdar och i vår omgivning! Och igår när vi besökte Skåne var ängar och odlingsmarker mer gröna än vad de brukar vara den här årstiden. Vi i Syd- och Västsverige har ju haft en ovanligt mild vinter.

Sommaren 2014 var det ett reportage i norska inredningsmagasinet Interiørmagasinet om familjen Nordahl som har en mycket vacker grön villaträdgård i Falsterbo. Jag bara älskar allt det gröna, krukorna och Buddhorna och NewDawn-rosen!


Här under ett foto på min egen New Dawn som blommade så här vackert den 29 december.



Skåne ja, en sväng in på Ikea i Helsingborg hann vi med igår också. Inredningsgurun Ilse Crawford och hennes inredningsstudio  har gjort en kollektion för Ikea med namnet Sinnerlig Collection. Den kommer att presenteras hösten 2015 men pressfoton har redan sänts ut. Mycket grönt ser man i bilderna. 


En helt underbar soffsäng finns med i kollektionen.....

I slutet av 2014 kom Ilse ut med en ny bok A frame för life. Hennes två tidigare böcker har jag så den nya boken finns på önskelistan.  Så någon av Ilses böcker får bli veckans boktips. Glöm inte att kolla bokpriser på litet äldre böcker second hand på Bokbörsen


Veckans blomma
Iris reticulata Katherine Hodgkins i köksfönstret.


torsdag 12 februari 2015

Kärlek - Alla Hjärtans Dag - Valentines Day



Alla hjärtans Dag är ju inte förrän på lördag den 14 februari, 
men jag tycker vi tjuvstartar litet......


Pion Mai Fleuri utsökt vacker.


Veckans tema på Blooming Friday är Kärlek, så vad säger ni om litet musik? Endless love.....




torsdag 5 februari 2015

Vårtecken i min trädgård


              Få äro de månader då detta land land är lämpligt att bebo.                              
skaldade Alf Henriksson

Januari har övergått i februari, dagarna börjar bli allt längre. Längtan efter våren finns där hela tiden. Klimatet här på Västkusten är skiftande år från år. 2013 var våren två veckor försenad, 2014 var den två veckor tidigare än vanligt. Och i år började vintergäcken blomma i slutet av januari. Still going strong fast den fått både snö och hagel på sig sedan dess! Vilket underbart vårtecken! Och snödropparna är på G också.



En punschveranda drömmer jag om. Vår familj hade faktiskt en för 50 år sedan men då var jag alldeles för liten för att dricka punsch.......... Men en punchveranda kanske inte passar på ett 50 år gammalt tegelhus?  Fotona kommer från bl a Lantliv och Elle. 


Veckans tulpanbukett


Och veckans bokskörd från biblioteket.
Arkitektens fritidshus, Grönsaker, tillbehör & garnityr och Sweet.


En av min ungdoms idoler är död: Demis Roussos. Han föddes i Egypten av grekiska föräldrar och sålde under över 60 miljoner skivor under sin storhetstid. Demis sjöng på många språk och turnerade i många länder. DH och jag såg honom på en konsert i Göteborg.

iframe width="640" height="385" src="https://www.youtube.com/embed/yD_p0oavTYU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Och klickar ni på länken här så får ni ses Demis i sin ungdoms glans och där han sjunger en av
sina absoluta bästsäljare

Demis Roussos Forever and ever

Detta inlägg länkas till